Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi, ka 26. jūnijā tiks pasniegtas sešas jaunas nominācijas. Tostarp tiks noteikts gada labākais bloķētais metiens. Starp trīs kandidātiem iekļauts arī Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš ar bloku izcēlās 12. marta spēlē pret Bruklinas “Nets”.

Porziņģis konkurēs ar Dāvja Bertāna komandas biedru Sanantonio “Spurs” rindās Kavai Lenardu, kā arī Maiami “Heat” centra spēlētāju Hasanu Vaitsaidu. Par latvieti nobalsot varēs sociālajos tīklos “Instagram”, “Facebook” un “Twitter”, lietojot šādu tekstu – #BlockOfTheYear Kristaps Porzingis. 

Katrs balsotājs dienas laikā varēs veikt vienu balsojumu no katra sociālā tīklā. Ieskaitīti tiks arī “retvīti”. Porziņģis bloku izpildīja 12. marta spēlē pret Bruklinas “Nets”, taču tas neglāba Ņujorkas “Knicks” no zaudējuma. Viņš sekmīgi apturēja Spensera Dinvidija mēģinājumu gūt punktus.

NBA nominēs arī sezonas labāko danku, piespēli, uzvaru nesošo metienu, individuālo sniegumu vienā spēlē, kā arī labāko stilu. Balsojumā nepiedalīsies treneri vai žūrijas komisija. Rezultātus 100% noteikts sociālo tīklu lietotāju balsojums.

 

Porziņģa bloks

 

Dāvja Bertāna komandas biedra Kavai Lenarda bloks

 

Hasana Vaitsaida bloks

 

Izmantotie resursi: http://global.nba.com/news/first-nba-awards-show-include-six-fan-voted-awards/

Saistītās tēmas: LatvijaNBAPorziņģis

youtube icon
Abonēt youtube