Senās ķīniešu leģendas vēstījušas, ka pasaule, gluži tāpat kā Visums, ir saistīta ar pieciem elementiem: ūdeni, metālu, zemi, uguni un koku.

Bez visu šo piecu elementu balansa haosam ir iespēja plesties plašumā. Mums pret sevi ir jāizturas gluži tāpat, kā to dara visi pieci elementi, jo tie ir būtiski veidojoši pasaules bloki, kas ietekmē mūsu dzīvi.

Taču cilvēkos dominē viens vai maksimums divi elementi. Katrs no šiem elementiem raksturo un sniedz kādu konkrētu informāciju par cilvēku, kas citādā ziņā tiktu paslēpts no citiem.

Ūdens: tie cilvēki, kuru iekšējā pasaule vairāk tiecas uz ūdeni, vairāk nekā citiem elementiem, bieži mēdz uz saviem pleciem nest teju visu pasaules smagumu vien tādēļ, ka dzīves laikā iegūta ārkārtīgi liela pieredze.

Cilvēki, kas vairāk tiecas uz šo konkrēto elementu, ārkārtīgi rūpējas par tiem, kas viņam ir apkārt. Šiem cilvēkiem ir detalizēts viedoklis dažādos jautājumos, un viņi zina, kā sniegt vislabākos padomus. Ūdens cilvēki rūpējas par to, lai apkārt valdītu tik nepieciešamais balanss.

Metāls: gluži tā pat kā metāls, kas ir viens no nepieciešamākajiem resursiem šajā pasaulē, pat Visumā, šie cilvēki meklē stabilitāti.

Cilvēki, kuros dominē elements – metāls, ir ārkārtīgi mierīgi, grūti sadusmojami un viegli strādā stresa pilnās situācijās. Šādi cilvēki reti krīt, un viņi zina, ko vēlas no šīs dzīves, un zina, ko darīt, lai sasniegtu kāroto.

Zeme: cilvēki, kuros dominē elements – zeme, bieži vien ir tie, kuri pasaulē meklē mieru. Šie cilvēki lieliski risina problēmas, viņi ir uzticami, stabili un dzimuši līderi.

Ārkārtīgi augsts empātijas līmenis, tādēļ citu problēmas neuzskata par bezjēdzīgām un nenovērtējamām. Gluži tā pat kā zeme, arī šie cilvēki nekad neapstājas pasaulē un sev apkārt nest mieru.

Uguns: šos cilvēkus vada kaisle pret apkārtējām lietām un to, kas ārkārtīgi patīk. Ja uguns cilvēki kaut ko ļoti vēlas, nekas nespēs stāties tiem pretī.

Dažkārt šādi cilvēki ir nedaudz nestabili, taču tas nekas, jo katru kļūdu uztver kā nopietnu mācību.

Uguns cilvēku personība ir ļoti lipīga, kas ir jūtams, kad šis cilvēks atrodas sabiedrībā. Šie cilvēki iedrošina citus doties pretī mērķiem un visus saved vienuviet.

Koks: šie cilvēki alkst piedzīvojumu un nekad neapstājas pasaules lielāko noslēpumu meklēšanā. Kaut arī šie cilvēki ir ārkārtīgi konkurētspējīgi un nospraustos mērķus sasniedz ārkārtīgi ātri, viņiem vienalga patīk izaicinājumi un piedzīvojumi ceļā uz to.

Elementa – koks pārstāvji ir drosmīgi ceļotāji, un viņi nesamierinās ar vienkāršām, pierastām lietām. Šie ir vieni no tiem cilvēkiem, kas nedrīkst stāvēt uz vietas, viņiem vienmēr ir jāmeklē kas jauns un jāveido jaunas, iespaidīgas atmiņas nākotnei.

Avots: Higher Perspectives

Saistītās tēmas: personībapieci elementi

youtube icon
Abonēt youtube