Par zaļās farmācijas uzņēmuma SIA “Silvanols” valdes priekšsēdētāju iecelta “Silvanola” māteskompānijas “Olainfarm” lielākā akcionāra Valērija Maligina sieva Elīna Maligina, informē “Silvanola” pārstāvji.

Par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Maligina iecelta vakar, 24.aprīlī.

Vienlaikus “Silvanola” akcionāri uzņēmuma valdē ievēlēja tā ilggadējo finanšu direktori Lieni Puriņu. Latvijas zaļās farmācijas uzņēmuma valdi veido tā valdes priekšsēdētāja Maligina, ražošanas direktors Jevgeņijs Zainapovs un finanšu direktore Puriņa.

Savukārt līdzšinējais uzņēmuma “Silvanols” valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs turpinās darbu “Olainfarm” koncernā.

Maligins atzīmē, ka nepilnu četru gadu laikā, kopš “Silvanols” kļuva par “Olainfarm” meitasuzņēmumu, tā apgrozījums ir audzis par vairāk nekā 80%, bet eksporta tirgu skaits ir divkāršojies. “”Silvanols” ir visi priekšnoteikumi šo izaugsmes tempu kāpināt,” viņš piebilst.

Uzņēmuma “Silvanols” jaunā valdes priekšsēdētāja Maligina ir māksliniece, kino producēšanas uzņēmuma SIA “Egotrashcinema” vadītāja un līdzīpašniece. Kopš 2011.gada viņas darbi ir izstādīti vairāk nekā desmit izstādēs un festivālos Latvijā, Ukrainā, Krievijā, Francijā un Austrijā.

Jau ziņots, ka “Silvanols” 2015.gadā strādāja ar 4,115 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26,8% vairāk nekā 2014.gadā, un guva 230,3 tūkstošu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

“Silvanols” ir dibināts 1994.gadā un nodarbojas ar farmaceitisko preparātu un pamatvielu izpēti un ražošanu. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir zāļu ražotājs “Olainfarm” (96,69%).

Foto: LETA

youtube icon
Abonēt youtube