Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien noraidīja “Saskaņas” deputātu priekšlikumus ļaut vēl retāk veikt tehnisko apskati jaunām automašīnām.

Ceļu satiksmes likuma pirmajā lasījumā atbalstītā redakcija paredz, ka jaunajām automašīnām līdz četru gadu vecumam tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem. Savukārt vairāki deputāti uz otro lasījumi bija iesnieguši priekšlikumus, lai arī trešo tehnisko apskati varētu veikt pēc diviem gadiem.

Šādu ierosinājumu bija iesniedzis deputāts Vitālijs Orlovs (S), līdzīga iecere bija arī Ivaram Zariņam (S), kurš piedāvāja ļaut arī trešo tehnisko apskati veikt pēc diviem gadiem, ja otrās apskates laikā par automašīnas stāvokli nebija nekādu piezīmju. Tomēr komisija šos priekšlikumus neatbalstīja.

Tātad komisijas otrajā lasījumā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā paredz, ka Latvijā un ārvalstīs iepriekš nereģistrētam vieglajam automobilim un piekabei ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc reģistrācijas Latvijā. Otrā tehniskā apskate būs jāveic ne vēlāk kā divus gadus pēc pirmreizējās apskates. Savukārt, sasniedzot četru gadu vecumu, turpmākās tehniskās apskates šādām automašīnām būs jāveic katru gadu.

Šis likumprojekts otrajā un trešajā lasījumā vēl būs jāskata Saeimas sēdē.

 

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: AutoSaeimatehniskā apskate

youtube icon
Abonēt youtube