Krievijas tiesībsargāšanas iestādes šobrīd pārbauda versiju, ka sprādzienu Sanktpēterburgas metro pirmdien varētu būt sarīkojis terorists pašnāvnieks, kas esot saistīts radikālajiem islāmistiem vēsta Krievijas mediji.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka sprādzienu sarīkojis terorists pašnāvnieks, aģentūrai “Interfax” pavēstīja informācijas avots Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs.

“Atbilstoši vienai versijai spridzekli Pēterburgas metro detonēja terorists pašnāvnieks. Sākotnējā informācija liecina, ka tas ir 23 gadus vecs Vidusāzijas iedzīvotājs,” atklāja avots.

Avots arī norādīja, ka videonovērošanas kamerās fiksētais vīrietis, kurš sākotnēji tika uzskatīts par sprādziena sarīkotāju, ir vērsies policijā un savu vainu noliedzis.

Informācijas avots aģentūrai “Interfax” arī pavēstījis, ka sprādzienu sarīkojusi ar radikālajiem islāmistiem saistīta persona.

“Iepriekšējā izmeklēšanā noskaidrots, ka Pēterburgas metro uzspridzinājies vīrietis bijis saistīts ar Krievijas Federācijā aizliegtiem radikāliem islāmistu grupējumiem,” paziņoja avots. Tas arī piebilda, ka terorists spridzekli metro ienesis mugursomā.

Par terorista pašnāvnieka iespējamu atbildību vēstīja arī tīmekļa izdevums “Gazeta.ru”, kam to pastāstīja kāds par izmeklēšanu informēts avots.

Iepriekš tika ziņots, ka notikušais nav pašnāvnieka sarīkots terorakts un ka eksplodējis vilcienā atstāts spridzeklis.

Tika arī ziņots, ka metro videonovērošanas kameras ir fiksējušas iespējamo sprādziena sarīkotāju, kurš vagonā atstājis portfeli ar tajā esošo spridzekli.

Krievijas tīmekļa mediji jau publiskojuši iespējamā aizdomās turamā fotogrāfiju, taču attēla kvalitāte ir ļoti slikta.

Vēlāk parādījās ziņas, ka meklēšanā šobrīd izsludinātas divas personas. Viens ir vīrietis, kurš, iespējams, atstājis vilcienā spridzekli, kas vēlāk eksplodēja, bet otrs – cilvēks, kas varētu būt atstājis spridzekli stacijā “Sacelšanās laukums”, ko izdevies neitralizēt.

Kā ziņots, vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien notika sprādziens, kurā nogalināti vismaz desmit cilvēki.

Atbildību par notikušo pagaidām neviens nav uzņēmies, taču par galveno versiju izmeklētāji šobrīd acīmredzami uzskata terorismu.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: SanktpēterburgaSprādziensTerorisms

youtube icon
Abonēt youtube