Šodien Tokijas Tehnoloģiju institūtā tiks atklāta Latvijas arhitektūrai veltīta izstāde “Latvia. Architecture at Convergence”,  informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Līdz ar izstādi norisināsies arī nozares profesionāļiem veltīts simpozijs, kuru atklās Latvijas vēstnieks Japānā Normans Penke. No Latvijas puses simpozijā piedalīsies izstādes iniciatore Dace Penke, izstādes autore un kuratore Ilze Paklone un arhitekts, biroja “NRJA” dibinātājs Uldis Lukševics, bet no Japānas puses – japāņu arhitekts, “Atelier Bow-Wow” vadītājs un dibinātājs Jošiharu Tsukamoto, kā arī citi nozares pārstāvji. Plānots, ka simpozijā kopumā piedalīsies aptuveni 120-150 arhitektūras speciālisti un Tokijas tehnoloģiju Institūta arhitektūras virziena studenti.

Izstāde tiek rīkota, turpinot sadarbību ar japāņu arhitektūras žurnālu “Architecture and Urbanism”. Izstāde ir daļa no Latvijas valsts simtgades svinību programmas. Tokijas Tehnoloģiju institūtā tā būs skatāma līdz 27.aprīlim, bet pēc tam izstāde ceļos uz Kansai reģionu, kur laikā no 9.maija līdz 30.maijam tiks izrādīta Kioto Universitātē un no 9.jūnija līdz 30.jūnijam – Šizuokas Universitātē Hamamatsu pilsētā. Savukārt no 7.jūlija līdz 30.jūlijam izstāde būs skatāma Sendai pilsētā. Tālāk ekspozīcija turpinās ceļu uz Rīgas sadraudzības pilsētu Kobi, tad uz Osaku, Fukuoku, Nagoju un Hokkaido reģionu.

Arhitektūras izstāde “Latvia. Architecture at Convergence” ir iecerēta kā viena no Latvijas vēstniecības Japānā atbalstītajām kultūras pasākumu aktivitātēm, kas organizēta, lai popularizētu Latvijas dizainu un arhitektūru, un veicinātu plašāku Latvijas tēla atpazīstamību Japānā. Latvijas arhitektūras popularizēšana ir arī viena no Latvijas Simtgades svinībām veltītās programmas prioritātēm Japānā.

 


Foto: facebook/nrja

Saistītās tēmas: IzstādeLatvijas Arhitektūra

youtube icon
Abonēt youtube