Ja esi viens no tiem cilvēkiem, kas nekādi sevi nevar piespiest sagatavot brokastis un tās nesteidzīgi nobaudīt, tad augļu kokteiļi jeb tagad tik populārie smūtiji ir domāti tieši tev. 

Sākotnējo varētu šķist, ka šķidra pārtika tik labi nepabaro, kā, piemēram, bļoda auzu pārslu vai kāda sviestmaize. Savā ziņā tajā ir taisnība. Vien sablendēti augļi nepalīdzēs saglabāt organismā sajūtu, ka esi paēdis, tādēļ svarīgi maltītē iekļaut šķiedrvielas un labos ogļhidrātus, kas enerģiju izdala palēnām.

Viena no labākajām šķiedrvielām, ko pievienot ikrīta smūtijam ir linsēklas. Kādēļ tās ir tik labas? Pavisam vienkārši. Tās saskarē ar ūdeni vai jebkādu citu šķidrumu uzbriest, līdz ar to vēderā tām briestot, tas tiek piepildīts, radot pilna vēdera sajūtu. Tikpat svarīgi ir tas, ka linsēklas tiek sagremotas lēnām, ļaujot ilgāk saglabāt sajūtu, ka esi paēdis.

Līdzīgs efekts ir arī čia sēklām. Ja vēlies uzņemt arī šo sēklu labās uzturvielas, tad abas sēklas vari sajaukt kopā, iegūstot no smūtija maksimālu efektu.

Savam smūtijam vari izvēlēties vienu banānu, sauju aveņu vai citu mīļāko ogu, nedaudz paniņu vai sojas/mandeļu/rīsu piena un tējkaroti linsēklu un čia sēklu. Visu sablendē un baudi. Ja nevēlies sēklas blendēt, tās droši vari pievienot gatavajam smūtijam pēc tam.

Būtībā šīs sēklas saviem smūtijiem vari pievienot jebkurā laikā.

 

Saistītās tēmas: brokastisčia sēklaslinsēklassmūtiji

youtube icon
Abonēt youtube