Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis (21-0, 18KO) šovakar Vācijas pilsētā Dortmundē aizvadīs cīņu par Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona jostu svarā līdz 90,7 kilogramiem. Brieža pretinieks būs vācietis Marko Huks (40-3-1, 27KO), un cīņas sākums paredzēts ap pusnakti.

Šī būs visu laiku prestižākā cīņa Latvijas boksa vēsturē. Pirms nepilna gada Mairis kļuva par WBC sudraba jostas īpašnieku, kad devītajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva Nigērijas sportistu Olenravadžu Durodolu. Tobrīd latvietis kļuva par obligāto WBC titula pretendentu.

Sākotnēji Brieža pretiniekam bija jābūt Tonijam Beljū, kurš bija tā brīža WBC jostas īpašnieks. Lielbritānijas bokseris gan izvairījās cīnīties ar latvieti, izvēloties mēroties spēkiem Bendžeminu Floresu, kuru pieveica trīs raundos.

Vēlāk Beljū pārgāja uz smagsvariem, kur uzvarēja Deividu Heju. Tādējādi ar Briedi viņš, visticamāk, tā arī nekad necīnīsies.

Iepriekš bija plānots, ka Briedis un Huks cīnīsies par “pagaidu” jostu, taču šonedēļ statuss tika mainīts un abi bokseri centīsies iegūt pilnvērtīgu WBC titulu.

Briedim šī būs pirmā cīņa par kādu no prestižajiem tituliem, kamēr Huks par tituliem ir cīnījies vai tos aizstāvējis vairāk nekā 15 reizes.

Lai arī pretinieka pieredze ir daudz lielāka, tomēr Briedis līdz šim ir pierādījis, ka spēj demonstrēt augsta līmeņa sniegumu. Par viņa spējām skaļi izteicās latvieša treneris Sandis Kleins.

“Ja Mairis nepieļaus rupjas kļūdas, pēc sestā raunda Hukam nav nekādu variantu. Viņš vienkārši nomirs. Viņa pēdējā cīņa bija tik skumja, ka nevarēju to noskatīties. Viņš boksējās tik lēni, ka to nemaz nevarēja nosaukt par boksu.”

Huks un viņa treneris ir pārliecināti, ka šovakar izcīnīs uzvaru, kamēr Briedis, kā ierasts, bijis nosvērts un ar vārdiem nav mētājies. Cerēsim, ka mūsu bokseris, kā ierasts, sevi apliecinās darbos!

Jāpiebilst, ka WBC titulu savulaik ir izcīnījuši tādi boksa izcilnieki kā Evanders Holifīlds, Deivids Hejs, Karloss De Leons un citi.

Tiešraidi būs iespējams vērot kanālos Best4Sport TV, RTL, Box Nation un Match TV.  Translācijas sākums jau no pulksten 20.00.

Saistītās tēmas: bokssbriedis

youtube icon
Abonēt youtube