Cik ilgi jūs nodarbojaties ar seksu? Laikam dažādi, vai ne?

Taču parunāsim par vidējiem skaitļiem. Seksa rotaļlietu interneta veikals Lovehoney aptaujāja 4,400 savu klientu un secināja, ka lielākai heteroseksuālu pāru daļai dzimumakts ilgst 19 minūtes (vidēji). No tām desmit minūtes tiek veltītas priekšspēlei un deviņas pilnvērtīgam seksam.

52% no aptaujātiem pāriem ar to ir apmierināti, taču 23% vīriešu un 19% sieviešu paziņoja, ka tas nav pietiekami ilgi.

Iespējams, lieta slēpjas tajā, ka aptaujātie ir seksa rotaļlietu interneta veikala pircēji, tas nozīmē, ka nedaudz izglītotāki seksuālajā plānā, taču salīdzinājumā ar citiem neseniem pētījumiem šie vīrieši un sievietes pavada daudz ilgāku laiku gultā nekā vidēji. Piemēram, 2008. gada pētījums atklāja, ka sekss, ko uzskatīja par “adekvātu” (objektīvi sliktākais īpašības vārds, kā aprakstīt seksu) ilgst no 3 līdz 7 minūtēm, laikā kad “vēlamajam” vajadzētu turpināties no 7 līdz 13 minūtēm.

2016. gadā ārsts Brendans Zičs no Kvīnslendas Universitātes aptaujāja 500 heteroseksuālo pāru, kas nodarbojās ar seksu četru nedēļu laikā, lūdzot viņus manuāli reģistrēt savu kontaktu ar hronometra palīdzību. Rezultāti bija visai dažādi: pats lielākais no tiem – 44 minūtes, bet minimālākais – 33 sekundes. Taču vidēji pāriem sanāca 5,4 minūtes. Un tas ir, neskaitot priekšspēli, taču tas jebkurā gadījumā ir ievērojami mazāk nekā Lovehoney respondentiem.

Ārsts Zičs secināja arī to, ka ilgumu neietekmē ne prezervatīvs, ne apgraizīšana – ja respondenti nav no Turcijas. Tādā gadījumā kontakta ilgums bija ievērojami mazāks (3,7 minūtes) nekā citās valstīs. Taču viņš secināja, ka šo skaitli ietekmē vecums: jo vecāks pāris, jo īsāks sekss.

Lovehoney pētījums atklāja, ka 75% vīriešu beidz katru reizi, kad nodarbojas ar seksu, bet sievietes tikai 28%. Kopīgs orgasms, kad partneri beidz kopā, notiek tikai trešdaļā gadījumu.

Viss tas ir Lovehoney kampaņas “Mind the Gap” ietvaros, kas tēmē uz to, lai palīdzētu lielam pāru daudzumam izjust kopīgu orgasmu. Zinātnieki atklāja, ka kopīgais orgasms ir seksuālās pieredzes augstākās virsotnes punkts 57% vīriešu, taču tikai 46% sieviešu – daļēji tādēļ, ka sievietei ir grūtāk beigt seksa laikā. No tiem 61% apgalvo, ka dažreiz viņām ir grūti beigt jebkuras seksuālās aktivitātes laikā.

 


Avots: Vice

Foto: Pixabay

Saistītās tēmas: attiecībaspārisekss

youtube icon
Abonēt youtube