Ar nodokļu reformu plānu jārīkojas izlēmīgi un jāvirzās uz priekšu, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) aģentūrai BNS sacīja nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis prognozēja VL-TB/LNNK ministru atbalstu nodokļu reformas pamatnostādnēm valdībā. Vienlaikus viņš norādīja, ka diskusijas par konkrētām iecerēm vēl turpināsies, jo vēl parlamentā būs jāskata arī attiecīgie nodokļu likumu grozījumi.

Dzintars uzskata, ka par nodokļu reformu nevar runāt “atrauti no budžeta”, tāpēc šodien premjeram pausts redzējums par nacionālās apvienības budžeta prioritātēm, piemēram, demogrāfijas situācijas uzlabošanai būtu jāīsteno trešā bērna politika, palielinot ģimenes valsts pabalstu. Tāpat VL-TB/LNNK pārstāvji ar valdības vadītāju pārrunāja prioritātes arī citās jomās, piemēram, kultūrā, kas saistītas ar nozares pārstāvju algu jautājumiem.

VL-TB/LNNK līderis arī uzsvēra, ka reformas galvenie principi saskan ar nacionālās apvienības programmu, proti, sloga pārlikšanu no darbaspēka nodokļiem uz patēriņa nodokļiem.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai nodevusi nodokļu reformas pamatnostādnes, aģentūru BNS informēja ministrijā. FM nosūtījusi saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem “Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam” projektu. FM cerēja jau šodien to izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

Tomēr vēlāk tika paziņots, ka Ministru kabineta (MK) ārkārtas sēde pārcelta uz 3.maiju. Tas saistīts ar “Vienotības” aicinājumu frakcijas sēdē pārrunāt ar Kučinski nodokļu reformu.

Foto: iStock

Saistītās tēmas: nodokļiNodokļu reformaRaivis Dzintars

youtube icon
Abonēt youtube