Andrius Burba ir fotogrāfs, kurs jau iepriekš radījis tādus foto projektus kā “Zem kaķiem”, “Zem trušiem” un “Zem zirgiem”. Dzīvnieku fotogrāfijas, kas uzņemtas no apakšas uz melna fona kļuvušas par šī mākslinieka atpazīstamības zīmi.

Šoreiz ir suņu kārta! Projekts tika radīts pirms gada, taču tikai tagad fotogrāfijas nonākušas sabiedrības vērtējumam reizē ar grāmatu “Under-dogs”.

“Kaķi bija ļoti jauki, taču suņi ir dzīvespriecīgāki,” stāsta pats Burba. “Suņi ir daudz paklausīgāki, līdz ar to mums ir vieglāk izveidot interesantus foto.”

Burba atklāj, ka tiklīdz suņi nonāk uz šī stikla galda un tie jāsāk fotografēt, tie pilnībā mainās un teju vai sastingst kā akmens. “Ar citiem problēmu nebija, tādēļ bija interesanti radīt šādus foto.”

“Ar šī projekta palīdzību uzzināju divas lietas: pirmā ir tā, ka kaķi sevi uzskata par dieviem, jo mēs tos barojam, mīlam un dodam tiem mājas. Otrā lieta – suņi redz cilvēkus kā dievus, jo mēs tos barojam, mīlam un dodam tiem mājas.”

Šim projektam tika radīts īpašs stikla galds, lai varētu droši fotografēt lielākus suņus. “Noslēdzot šo konkrēto projektu, sapratu, ka gribu tikt vēl tālāk, tādēļ domājams, ka sekos sērija par tīģeriem.”

Foto: Andruis Burba

Saistītās tēmas: mīļimīluļisuņi

youtube icon
Abonēt youtube