Negaidīti uzzinājāt, ka šovakar mājās nāks ciemiņi? Draugi uzprasījās uz kino vakaru vai radi pēkšņi nolēma iegriezties, īpaši nebrīdinot? Kaut kas galdā noteikti ir jāliek. Piedāvājam ātru, vienkāršu garšīgu recepti, ko var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā pamatēdienu.

 

Sastāvdaļas:

 

10 vistas spārniņi

1 ēdamkarote medus

1 ēdamkarote sojas mērces

½ ēdamkarote sāls

¼ ēdamkarote malto piparu

sīpols

ingvers

 

 

Nomazgājam vistas spārniņus zem ūdens un ieliekam dziļā bļodā. Uzberam piparus, pievienojam sojas mērci, sāli, sagrieztu sīpolu un ingveru.

 

Visu labi samaisām un atstājam marinēties uz 2 stundām. Tikmēr atsevišķā bļodiņā samaisām medu ar ½ ēdamkaroti ūdens.

Izliekam vistas spārniņus uz cepampannas un katru apsmērējam ar saldeno medus mērci. Atstājam spārniņus sildīties  līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

Izvelkam no krāsns, apgriežam katru gabaliņu un atkal apsmērējam ar medu. Liekam atpakaļ krāsnī uz 20 minūtēm.

Pasniedzam gardus un sulīgus spārniņus.  Šī ir ļoti ātra un parasta recepte, taču garša ir saldena un neaizmirstama.


Avots: youtube

 

Saistītās tēmas: medusreceptesVistas spārniņu

youtube icon
Abonēt youtube