Latvijā uzkrājumu nav 32% iedzīvotāju, kamēr Igaunijā uzkrājumu nav 24% iedzīvotāju, bet Lietuvā – 20%, pavēstīja “Nordea Bank” Latvijas filiāles komunikācijas projektu vadītājs Edgars Žilde, atsaucoties uz “Nordea” veikto aptauju Baltijas valstīs par personīgajām finansēm, uzkrājumiem un ieguldījumiem.

Vienlaikus atbilstoši aptaujas datiem Latvijā un arī Igaunijā, zaudējot ienākumus, 28% respondentu nespētu nosegt pat viena mēneša izdevumus, savukārt Lietuvā šādu atbildi snieguši 25% respondentu.

Tāpat aptaujā 58% Latvijas iedzīvotāju pauduši pārliecību, ka tuvāko piecu gadu laikā viņu ienākumi palielināsies, kamēr Igaunijā šādi domā 64% respondentu, bet Lietuvā – 62%.

Žilde norādīja, ka aptaujā 90% Latvijas iedzīvotāju arī atzinuši, ka viņiem nav gandrīz nekādu vai ir pavisam nelielas zināšanas par ieguldījumiem. Tāpat 38% Latvijas iedzīvotāju uzticas neprofesionāliem vai nedrošiem informācijas avotiem attiecībā uz finanšu darījumiem un ieguldījumiem, piemēram, draugiem, viedokļiem internetā vai informācijai sociālajos medijos, savukārt 36% respondentu pauduši pārliecību, ka ieguldījumi ir riskanti vai domāti tikai profesionāļiem.

Tiešsaistes aptauju organizēja SIA “Omnicom Media Group”, izmantojot Eiropas sabiedriskās domas un tirgus izpētes asociācijas standartus. Aptauja veikta 2017.gada aprīlī un tajā piedalījās 2293 respondenti visās Baltijas valstīs vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Saistītās tēmas: AptaujaiedzīvotājiLatvijaUzkrājumi

youtube icon
Abonēt youtube