Šogad Kijevā notiekošais dziesmu konkurss “Eirovīzija 2017” nav devis vietējiem restorāniem un viesnīcām papildus peļņu, ziņo Ukrainas mediji.

Tiek atzīmēts, ka festivāla viesi pārsvarā izvēlējās fanu zonas kafejnīcas, kurās bija iespējams nobaudīt šašliku un kebabus, bet viesnīcu vietā esot izvēlējušies kopmītnes vai hosteļus. “Tā kā Eirovīzijas tūristi ierodas bez liekiem līdzekļiem, tad viņi pārsvarā izvēlas apmesties lētākās vietās pilsētas centrā. Hosteļi maksā vidēji 50 eiro diennaktī. Šo iestāžu ieņēmumi ir palielinājušies vien par 25%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu,” sacīja mazo viesnīcu un dzīvokļu asociācijas vadītājs Dmitrijs Zaruba.

Viņš atzīmēja, ka viesnīcās apmetās tikai konkursa dalībnieku komandas, bet liela peļņa netika gūta, jo kopējais tūristu skaits esot bijis vien ap 15 tūkstošiem.

Marta beigās tika ziņots, ka lielākā daļa Kijevas viesnīcu uz Eirovīzijas periodu palielinās savas cenas apmēram uz pusi. Istaba pieczvaigžņu viesnīcā vienai personai izmaksāja aptuveni 380-500 eiro diennaktī. Trīs un četru zvaigžņu viesnīcās cena bija 65-270 eiro par diennakti, bet hosteļos – 5-20 eiro.

Saistītās tēmas: EirovīzijaKijevaPeļņaViesnīcas

youtube icon
Abonēt youtube