Pirmais “R&B Blues Festival”, kas 17. jūnijā notiks Ropažos, iepazīstina ar festivāla programmu, kuru veido mākslinieki gan no Latvijas, gan ārzemēm.

Festivāla programmu sastādījuši grupas “Latvian Blues Band” mūziķi, kuri savas savu 17 pastāvēšanas gadu laikā apbraukājuši pasauli un iemantojuši draugus, kuri tagad ir aicināti uzstāsies “R&B Blues Festival”.

Latvijas klausītāji jau ir iepazinuši amerikāņu blūzmeni Big Daddy Wilson, kurš klausītājus veldzē ar savu silto un emocionālo balsi. Blūzmeņa repertuāru veido soulmūzikas oriģinālkompozīcijas, kā arī populāru blūza skaņdarbu versijas. 2017. gada janvārī iznāca mūziķa jaunākais albums “Neckbone Stew”.

Nigēriešu izcelsmes dziedātājas Džastinas Lī Braunas (Justina Lee Brown) balss diapazons ir apbrīnojams un viņas mūzika ir stilistiski daudzveidīga – soulmūzika, blūzs, fanks, afrikāņu popmūzika. Žurnālisti viņu sauc par mūsdienu Aretu Franklinu (Aretha Franklin). Latvijas publika enerģisko dziedātāju iepazina 2014. gadā, kad viņa kopā ar grupu “Latvian Blues Band” uzstājās festivālā Positivus un citviet Latvijā.

Paši “Latvian Blues Band” ir pasaulē zināmākā Latvijas blūza grupa, kuru blūza ģitārists un eksperts Bobs Margolins (Bob Margolin) vadošajā blūza žurnālā “Blues Revue” nodēvējis par Eiropas blūza fenomenu. 2016. gadā tika izdots grupas trešais studijas albums “Music Of My Heart”.

Grupa “Very Cool People” izpilda stilistiski daudzveidīgu mūziku: džezu, fanku un soulmūziku, pasaules mūziku, radot ballītei vajadzīgo atmosfēru. “Very Cool People” pamatsastāvu veido astoņi mūziķi, bet koncertos grupai pievienoties citi mūziķi. Šoreiz tā būs dziedātāja Kristīne Prauliņa. “R&B Blues Festival” grupa izpildīs skaņdarbus no šī gada aprīlī izdotā albuma “Heya Some Kind Of Fish!”, kā arī kopā ar Kristīni radītās oriģinālkompozīcijas.

“CatHouse Radio” ir blūza grupa no Tartu, kas apvieno jaunos igauņu blūzmeņus. Grupas daiļradē dzirdamas ietekmes no Ņūorleānas un Čikāgas blūza, Americana, kantrī un arī pankroka.

Uz skatuves kāps arī “Fortress Blues Band”, kas ir viena no vecākajām koncertējošajām Latvijas blūza grupām.

Festivāls “R&B Blues Festival” notiks Ropažu vēsturiskā parka estrādē. Festivāla mērķis ir popularizēt kvalitatīvu soulmūziku, blūzu un r&b mūziku. Festivāla biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā bilesuparadize.lv.

Bērniem līdz 11 gadu vecumam biļete nav nepieciešama, ar nosacījumu, ka netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta.

Festivāla organizatori aicina apmeklētājiem ņemt līdzi savu sēžamrīkus – saliekamos krēslus, piepūšamos pufus, tādējādi varēs izvēlēties sev tīkamu festivāla koncertprogramas baudīšanas vietu:) Uz festivāla norises vietu – Ropažiem, var nokļūt arī ar sabiedrisko transportu, info – www.galssbuss.lv (skat. autobusus uz Ropaži).

Festivāla ietvaros būs iespēja nobaudīt tradicionālos Amerikāņu ēdienus, kā arī dažādas alus un viskija šķirnes no ASV – par to visu parūpēsies ROAD CAFE!

Saistītās tēmas: Festivālsmāksliniekimūzika

youtube icon
Abonēt youtube