Grieķijas ziemeļos pie Salonikiem sestdienas vakarā nobrauca no sliedēm pasažieru vilciens, kura avārijā gājuši bojā divi cilvēki un nopietni ievainoti vēl trīs, svētdien paziņoja valsts dzelzceļa kompānija “TrainOSE”.

Iepriekš “TrainOSE” vēstīja par četriem bojāgājušajiem un pieciem nopietni ievainotajiem. Tās jaunākajā paziņojumā nav paskaidrots, kāpēc to skaits samazināts.

Ekspresvilciens brauca no Atēnām uz Salonikiem, un tajā bija apmēram 70 pasažieru. Vilciena mašīnists ir viens no avārijā ievainotajiem.

Nobraucot no sliedēm, vilciens ietriecās mājā. 24 gadus vecs šīs mājas iemītnieks sacīja, ka viņš kopā ar draugu paspējuši nolēkt no balkona pirms lokomotīves ietriekšanās mājā.

Avārijā, kas notika pie Adendro ciema apmēram 40 kilometrus no Salonikiem, nobrauca no sliedēm visi pieci vilciena vagoni. Tās cēlonis vēl nav zināms.

Notikuma vietā ieradās desmitiem ārkārtas situāciju darbinieki, lai izvilktu no atlūzām izdzīvojušos un meklētu vēl citus iespējamos upurus. Meklēšanas un glābšanas darbi tika pabeigti vakarā.

Avārija notika dzelzceļa posmā, kur iepriekš nebija ziņots par kādām problēmām vai incidentiem, paziņoja “TrainOSE” augsta amatpersona pēc ierašanās notikuma vietā.

Foto: publicitātes foto greekreporter.com

Saistītās tēmas: GrieķijatraģēdijaVilciena Avārija

youtube icon
Abonēt youtube