Latvijas izlase pēdējās trijās oficiālajās spēlēs pret Vāciju cieta zaudējumus. Šovakar mūsējo sastāvā netika taupīts neviens līderis, jo šī spēle jau iepriekš tika pielīdzināta “play-off” septītajam mačam. Likme bija nepārprotami augsta – uzvarētājs iekļūst 1/4 finālā, bet zaudētājs paliek ārpus labāko astoņu komandu pulka.

Vācija pirmajā trešdaļā uzbruka vairāk un veidoja bīstamākus uzbrukumus. Mūsējos vairākas reizes glāba Elvis Merzļikins, turklāt divas reizes Latvijas izlasei nācās spēlēt mazākumā. Spēli nevienādos sastāvos latvieši izturēja. Atlikušajā laikā mūsējie turpināja vairāk aizsargāties, bet vārti tā arī netika gūti.

Otrajā trešdaļā mūsējie nonāca mazākumā, kad noteikumus pārkāpa Artūrs Kulda. Mājinieki nostājās mūsu aizsardzības zonā un ripu no vārtu priekšas veiksmīgi mērķī raidīja Dāvids Volfs – 1:0.

Ar to vēl nebeidzās Latvijas murgs. Pēc 27 sekundēm ātrā uzbrukumā mūsējie neizsekoja pretinieku darbībām, un pēc uzmetiena pa vārtiem Merzļikins atsita ripu tieši uz nūjas Denisam Šeidenbergam, kurš ripu nekļūdīgi meta pustukšos vārtos – 2:0.

Mūsējiem ļoti svarīgi bija gūt vismaz vienus vārtus un uzlabot savas izredzes. Tas arī izdevās. Vārtu priekšā vārtsargam Filipam Grūbaueram skatu aizsedza Teodors Bļugers, bet izcilu metienu tālajā stūrī izpildīja Gunārs Skvorcovs – 2:1. 

Trešajā spēles nogrieznī turpinājās nervoza cīņa, bet Latvijas izlases izmisīgie centieni gūt vārtus beidzot atmaksājās! Vārtu priekšā cīnījās Jānis Sprukts, kurš burtiski iebakstīja ripu vārtos, un spēle sākās no jauna – 2:2! Mūsējie dažas minūtes pirms spēles beigām izdevās gūt vārtus, kad Uvis Balinskis uzmeta pa vārtiem, bet ripas lidojuma virzienu pielaboja Andris Džeriņš – 2:3!

Mūsējie bija ļoti tuvu, lai iekļūtu 1/4 finālā, taču tiesneši piešķīra nepamatotu noraidījumu Kuldam, kurš it kā kavēja spēles laiku. Vairākumu Vācija realizēja, kad ripa iespurdza vārtos, lidojot cauri pamatīgai spēlētāju burzmai – 3:3. Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, kas nozīmēja, ka sekos pēcspēles metienu sērija.

Pirmo bullīti nerealizēja Miks Indrašis un arī Dominiks Kahuns bija neprecīzs. Nākamais pie ripas stājās Kaspars Daugaviņš, kurš arī diemžēl neguva vārtus. Vācijas sastāvā bullīti izpildīja komandas lielākā zvaigzne Leons Draizaitls, taču Merzļikins ripu atsita. Savu iespēju nerealizēja Roberts Bukarts, bet Federiks Tifelss pārspēja Merzļikinu un ievilka Vāciju 1/4 finālā!

Saistītās tēmas: HokejsLatvijaPČ2017

youtube icon
Abonēt youtube