Latvijas futbola zvaigznes Kaspars Gorkšs, Edgars Gauračs, Gints Freimanis, Olga Matīsa un Rebeka Tīle svētdien tikās ar saviem lielajiem un mazajiem faniem, ļaujoties atkritumu šķirošanas jeb šķiratlona izaicinājumam. 

“Tā kā ilgu laiku esmu pavadījis valstīs, kur atkritumu šķirošana ir pašsaprotama lieta, šī tēma man ir pazīstama jau sen. Pēdējos gados jūtams, ka arī Latvijā sāk izprast šķirošanas nozīmi un jēgu. Arī mēs ģimenē esam sākuši šķirot. Protams, ne vienmēr iet tik raiti, kā gribētos, taču mēs neapstājamies pie grūtībām. Arī mani bērni ir topošie šķiratlonisti – jau no mazotnes mācām viņiem, ka par dabu ir jārūpējas katram, tikai tā varēsim kopīgi dzīvot sakoptā vidē. Šķirot patiešām nav grūti, tikai jāievieš jauns ieradums savā ikdienā,” stāsta Latvijas futbola izlases kapteinis un šķiratlonists Kaspars Gorkšs.

Latvijas Zaļā punkta kampaņa Vislatvijas šķiratlona mērķis ir veicināt Eiropas Savienības izvirzīto prasību izpildi – līdz 2020. gadam sašķirot 50 % no visiem radītajiem atkritumiem, tādējādi samazinot atkritumu daudzumu poligonos, gādājot par tīrāku vidi, un mudinot izsīkstošo pirmatnējo resursu vietā izmantot otrreiz pārstrādājamās izejvielas.

Vairāk par atkritumu šķirošanu un Vislatvijas šķiratlonu var uzzināt www.skiratlons.lv. Sociālajos tīklos šķirošanas entuziastus aicina lietot mirkļbirku #Šķiratlons.


Foto: Publicitātes foto

Saistītās tēmas: AtkritumifaniFutbolsŠķirošana

youtube icon
Abonēt youtube