Nav nekāds noslēpums, ka profesionālais sports ir milzīgs bizness. Dažādu sporta veidu pārstāvji savas karjeras laikā pārceļas no vienas komandas uz otru – citi lielākas naudas dēļ, citi lielu ambīciju vadīti, taču ārkārtīgi reti sastopami sportisti, kuri visu savu karjeru pavada tikai vienā klubā.

Spilgts piemērs ir Itālijas futbola simbols un leģenda Frančesko Toti, kurš vakar vakarā aizvadīja savu pēdējo spēli Itālijas spēcīgākās līgas komandas ”Roma” rindās. Toti visu savu karjeru pavadīja Romā, un viņa pēdējā spēlē stadionā bija vērojami plakāti, kur itālis nodēvēts par ”Romas imperatoru”, “Romas karali”, utt.

40 gadus vecais uzbrucējs savu profesionālo karjeru sāka 1992. gadā un laika posmā līdz 2017. gadam Romas komandas sastāvā aizvadīja 786 spēlēs, kurās guva 307 vārtus, no kuriem 250 tika gūti Itālijas A Sērijā, kļūstot par visu laiku otro rezultatīvāko futbolistu līgā.

Toti 70 tūkstošu skatītāju klātbutnē atvadījās no līdzjutējiem, kluba locekļiem un visiem pārējiem futbola draugiem. Viņš kopā ar ģimeni veica goda apli apkārt stadionam un, emociju pārņemts, izplūda asarās gan viņš, gan daudzi līdzjutēji. “Pēc spēles došos uz ģērbtuvēm, kas reiz mani sagaidīja kā bērnu, bet tagad ļaus aiziet kā vīram!” emocionāli teica Toti.

”Roma” pēdējā šīs sezonas spēlē pārspēja ”Genoa” 3:2.

https://www.instagram.com/p/BUqjhxYDX3v/?taken-by=seanfreestyle

https://www.instagram.com/p/BUpUaMVB5du/

Izmantotie resursi: http://www.bbc.com

 

Saistītās tēmas: emocijasFutbols

youtube icon
Abonēt youtube