Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA “Maxima Latvija” izveidojis “Maxima mazumtirdzniecības kompasu”, informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris.

Kā liecina “Maxima mazumtirdzniecības kompasa” dati, 2016.gadā mazumtirdzniecības apgrozījums pārtikas veikalos Latvijā samazinājās.

Pirmajos divos ceturkšņos, kad vidējā inflācija bija tuvu 1%, apgrozījums pret iepriekšējā gada periodiem pirmajā ceturksnī auga par 2,6%, bet otrajā ceturksnī – par 1,3%. Pirmā ceturkšņa pieaugums daļēji saistīts ar papildu dienu februāra mēnesī un Lieldienām, kas pērn bija martā.

Apgrozījuma samazinājums pārtikas mazumtirdzniecības veikalos ir novērojams 2016.gada otrajā pusē – gan trešajā ceturksnī, gan ceturtajā ceturksnī, kas esot neraksturīgi. Apgrozījums pret iepriekšēja gada attiecīgajiem ceturkšņiem trešajā un ceturtajā ceturksnī samazinājās par 1,2%.

Plašāka informācija par šo un citiem jautājumiem tiks sniegta mediju pasākumā, kur mazumtirdzniecības veikalu tīkla “Maxima” eksperti iepazīstinās ar Latvijas mazumtirdzniecības nozares apskatu “Maxima mazumtirdzniecības kompass”.

Apskata laikā eksperti dalīsies pieredzē par Latvijas ekonomikas ietekmi uz mazumtirdzniecības nozari 2016.gadā un 2017.gada pirmajā ceturksnī, Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem un makroekonomikas rādītāju ietekmi uz tiem, kā arī informēs par pārtikas tirdzniecību internetā.

Mediju pasākums norisināsies 24.maijā plkst.11 Kalnciema iela 35, un tajā piedalīsies “Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers, “Maxima Latvija” Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa un internetveikala “e-maxima.lv” vadītāja Sanita Bērziņa.

Jau vēstīts, ka “Maxima Latvija” apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

“Maxima Latvija” dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. “Maxima Latvija” pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai “Lincoln Land Erste B.V”, liecina “Firmas.lv” informācija. Patlaban “Maxima” veikalu tīklu veido triju formātu 152 veikali – 126 “Maxima X”, 23 “Maxima XX” un trīs “Maxima XXX” veikali -, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

Saistītās tēmas: KompassMaxima LatviaMazumtirdzniecība

youtube icon
Abonēt youtube