Anglijas pilsētā Lesterā (Leičestera) 22. aprīlī notika latviešu grupas ”Musiqq” koncerts. Pasākums esot bijis visai vērienīgs – to apmeklējis liels skaits latviešu, kuri dzīvo Anglijā. Pasākumu organizēja vietējo latviešu bezpeļņas asociācija “Bērzes Strazdi”.

Lielbritānijas medijos atsauksmes par koncertu esot bijušas ļoti pozitīvas. Tomēr Liverpūlē dzīvojošais latvietis Jānis Triblis-Runcītis ir sašutumā par negatīvo komentāru pieplūdumu Latvijas sociālajos portālos. Kāpēc tā notiek? Vai pazemot Anglijā dzīvojošos latviešus ir mūsu valsts iedzīvotāju daba?

https://www.instagram.com/p/BTNKZfODH97/?taken-by=ebalceris

Kā savā video stāsta Jānis, Anglijas latvieši esot bijuši pateicīgi par viņiem organizēto koncertu un sniedza tikai pozitīvas atsauksmes. Tālāk organizācija nosūtījusi informāciju par pasākumu arī Latvijas medijiem, lai tie atspoguļotu pašmāju grupas notiekošo ārzemēs. Tomēr latvieši esot ķērušies pie Anglijas latviešu zaimošanas un pat pazemošanas. Pat izsakot rupjības.

“Es nesaprotu kāpēc cilvēkiem ir jāsēž no rītiem pie brokastīm un jākomentē kaut kas negatīvs,” sašutumā saka Jānis.

Inna: “Tādas apaļas latviešu zeltenes… Fish and chips piestūmušās.”

Ita: Latvieši kā jau latvieši – atkal pudeles rokās un plātās.”

Šādi un daudzi citi komentāri ir sastopami latviešu sociālajos portālos. Pēc notikušā Jānis aicina Anglijas medijus neinformēt Latviju par tur notiekošajiem pasākumiem, bet gan attīstīt un pilnveidot sevi kā medijam, jo kāpēc gan dalīties ar ko pozitīvu, kas notiek citās valstīs, ja latvieši atkal viens otru centīsies pagrūzt zem “kamaza”?

Video autors beigās piekodina cienīt citu cilvēku darbu. Pilnu video skaties šeit:

Saistītās tēmas: AnglijaKomentāriLatviešiVideo

youtube icon
Abonēt youtube