Šodien, 31. maijā  60 gadu jubileju svin komponists un mūziķis jeb īsāk sakot – liepājnieks Uldis Marhilēvičs.  Vakarā lielās svinības paredzētas Dailes teātri, bet līdz tam viņa draugi steidz viņu sumināt sociālajos tīklos. Šķiet, viens no piemīlīgākajiem sveicieniem izdevies mūziķim Mikam Dukuram.

 

Nenoliedzami Uldis Marhilēvičs ir viens no pašmāju mūzikas smagsvariem. Viņa radītās dziesmas ir dziedājuši teju visi pašmāju populārākie mākslinieki. Tieši šovakar, komponista dzimšanas dienā – 31. maijā notiks koncerts Rīgā, Dailes teātrī, tam sekos vēl divi koncerti – Cēsu koncertzālē 1. jūnijā un Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 2. jūnijā. Šovakar komponists saņems arī Kultūras ministrijas Atzinības rakstu. Taču, pēcāk mūziķis apceļos visu Latviju ar īpašu jubilejas tūri. Savā svētku dienā mūziķis ir optimistiski noskaņots un norāda, ka mainās tikai cipars, nevis dzīves uztvere. “Tas ir sava veida atzīmes punkts. Tomēr, skaitlis jau nemaina cilvēku un visas vērtības paliek iepriekšējās. Man aizvien liela vērtība ir arī mūzika,” portālam ritakafija.lv norāda gaviļnieks.  Latviešu mūziķis, komponists un pianists Uldis Marhilēvičs ir dzimis 1957. gadā Liepājā, mācījies Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā. Savas karjeras laikā Uldis Marhilēvičs spēlējis vairākās grupās, tai skaitā “Liepājas brāļi”, “Inversija”,Opus” un “Remix”. Ir izdevis studijas albumus “Marhils un draugi”, “Tikai tā”, “Tobāgo”, “Gaismas atgriešanās”. Ir daudzu slavenu kompozīciju autors: Dzeltenās kurpes, Vai tu mani dzirdi, Lūgums (Ārijas Elksnes vārdi) u.c.

Pirms vakara pasākuma mūziķi sirsnīgi svētkos sveic arī viņa draugi dažādos sociālajos tīklos. Viens no piemīlīgākajiem sveicieniem izdevās mūziķim Mikam Dukuram. “Manam draugam Uldim šodien 60! Izskatās, ka manas skatuves gaitas sākušās tieši ar viņa daiļradi. Remix “Dzeltenās Kurpes”.  Šodien atkārtosim uz Dailes teātra skatuves,” tā facebook.com raksta Dukurs pie video, kurā redzams vēl pavisam maziņš, dziedam leģendāro Marhilēviča hītu “Dzeltenās kurpes”!


Portāls ritakafija.lv pievienojas  apsveikumiem un sumina Marhilēviču viņa 60 gadu dzimšanas dienā!

youtube icon
Abonēt youtube