Pasaules hokeja čempionātā šovakar tika aizvadīta pirmās turnīra spēles. Latvijas pārstāvētās A apakšgrupas milžu cīņā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa Krievijas izlase tikās ar Zviedriju, bet B grupā Somijas hokejisti nūjas krustoja ar Baltkrievijas ripas meistariem.

Krrievijas izlase aizvadītajā pasaules čempionātā ieņēma trešo vietu, bronzas mačā pārspējot ASV 7:2. Zviedrija savukārt nespēja ielauzties turnīra četru labāko komandu pulkā.

Pamatlaikā abas komandas katra guva pa vieniem vārtiem. Pirmie vadībā izvirzījās zviedri, kad pēc Viktora Raska piespēles rezultātu ar precīzu metienu atklāja Eliass Lindholms. Ilgu laiku rezultāts bija nemainīgs, taču Krievija atspēlējās septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām. To paveica Sergejs Andronovs, kuram tie bija debijas vārti izlasē.

Pēc pamatlaika sākās ļoti skatāms papildlaiks trīs pret trīs. Krievijas izlases viena no lielākajām zvaigznēm Ņikita Kučerovs izrāvās viens pret vienu ar Viktoru Fastu, mēģināja vārtsargu apspēlēt, taču tas neizdevās. Uzbrukumi ritēja no vieniem vārtiem uz otriem, taču arī papildlaikā neviena no komandām nespēja izraut uzvaru.

Spēle turpinājās pēcspēles metienu sērijā. Eliass Lindholms savu iesēpēju nerealizēja un arī Kreivijas sastāvā neprecīzs bija Ņikita Gusevs. Olivers Ekmans-Lāšons bija neprecīzs, bet Čikāgas ”Blackhawks” līderis Artemijs Panarins apmānīja vārtsargu un bullīti realizēja. Atbildība gūlās uz Viliama Nīlandera pleciem, kurš izpildīja pēdējo pēcspēles metienu, taču neprecīzi un uzvaru pirmajā mačā svinēja Krievijas izlase 2:1.

Otrā spēlē Somija cīnījās ar Baltkrievijas izlasi. Somi spēli sāka vareni, gūstot divus vārtus nedaudz vairāk kā piecās minūtēs. Ar vienu precīzu metienu izcēlās talantīgais Sabastians Aho, bet Oskars Osala rezultātu dubultoja.

Baltkrievija pirmās trešdaļas beigās nopelnīja divus noraidījumus, dodot Somijai iespēju gūt trešos vārtus, taču rezultāts palika nemainīgs. Otrajā puslaikā baltkrievi vienus vārtus atspēlēja, kad Jegors Šarangovičs panāca 2:1. Trešajā trešdaļā baltkrievi panāca izlīdzinājumu, taču somi nevēlējas to tā atstāt un Mati Savinainens izrāva uzvaru 3:2, izcīnot pirmo uzvaru turnīrā.

Izmantotie resursi: http://www.iihfworlds2017.com

Saistītās tēmas: HokejskrievijaPČ2017Zviedrija

youtube icon
Abonēt youtube