Rīgas Pašvaldības policija (RPP) trešdien kādā Pētersalas apkaimes nomaļā vietā pieķērusi trīs bērnus ostām gaisa atsvaidzinātājus un pēc tam, iespējams, mēģinot veikt seksuālas darbības, aģentūru LETA informēja RPP.

Policija saņēma izsaukumu uz Pētersalu. Tur garāmgājēja nomaļā vietā bija ievērojusi trīs mazus bērnus, kuri no maisiņiem ostīja gaisa atsvaidzinātājus.

Ierodoties notikuma vietā un apsekojot norādīto teritoriju, policisti pamanīja divas meitenes kopā ar zēnu. Bērni tika apturēti un ieaicināti apsēsties policijas operatīvajā transportlīdzeklī, līdz tiks noskaidroti visi apstākļi.

Bērni kategoriski noliedza, ka būtu mēģinājuši caur maisiņiem apreibināties. Tikmēr viens no policistiem aizgāja apsekot norobežoto vietu, kur izsaucēja bērnus bija pamanījusi. Nomaļajā vietā tika atrasti vairāki gaisa atsvaidzinātāji un saplakuši maisiņi, kuros bija palikusi šķidra viela.

Pārrunu laikā pie kārtības sargiem pienāca apsardzes darbiniece, kura mazos pārkāpējus atpazina un paskaidroja, ka pirms brīža viņus izdzinusi no slēgtās teritorijas. Sieviete skaidroja, ka nav redzējusi, ko tieši bērni darījuši norobežotajā teritorijā.

Savukārt vēl pēc brīža pie policistiem piesteidzās izsaucēja, kura pastāstīja, ka redzējusi, kā bērni elpo gaisa atsvaidzinātāju saturu. Tāpat aculieciniece pastāstīja, ka pēc apreibināšanās meitenes vilkušas nost bikses, bet zēns viņām, iespējams, uzmācies.

Likumsargi izsauca mediķus, kuri astoņus gadus veco zēnu kopā ar 11 un 12 gadus vecajām meitenēm hospitalizēja.

Policisti noskaidroja vecāku tālruņu numurus un viņus informēja par atvašu aktivitātēm un to, ka bērni tiks nogādāti slimnīcā.

Lietas materiāli nodoti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālistiem izvērtēšanai.

youtube icon
Abonēt youtube