22. maijā pulksten 10.45 Speciālo uzdevumu bataljona policisti aizturēja piecu personu grupējumu, kuri, iespējams, bija lietojuši heroīnu. Jāpiemin, ka viens no grupējuma dalībniekiem tika aizturēts arī par šīs narkotiskās vielas glabāšanu, informē Valsts policijas Facebook profils. 

Speciālo uzdevumu bataljona policisti, patrulējot Rīgas centrā, ievēroja tīrs aizdomīgus tipāžus, kuri, iespējams, atradās narkotisko vielu ietekmē. Brīdī, kad likumsargi tuvojās pamanītajiem vīriešiem, viņi metās bēgt.

Bēgšanas laikā visi vīrieši ieskrēja pamestā teritorijā, kur atrodas kāda neapdzīvota ēka. Būtiski, ka skrienot uz šo pamesto teritoriju, vienam vīrietim no kabatas izkrita maisiņš ar pulverveida vielu, kas, visdrīzāk, varētu būt narkotikas.

Ieskrienot pamestajā ēkā, vīrieši nokļuva strupceļā un likumsargi viņus aizturēja. Pārbaudot ēku, policisti atrada vēl divus šī grupējuma dalībniekus. Izskatījās, ka arī šie vīrieši bija narkotisko vielu ietekmē.

Jāpiemin, ka pamestajā ēkā policija atrada arī divus, iespējams, zagtus velosipēdus. Saistībā ar aizdomīgo atradumu uzsākta resoriskā pārbaude.

Pēc ekspertīzes veikšanas tika noskaidrots, ka maisiņā, kas no kabatas izkrita vienam no vīriešiem, atradies heroīns. Kopējais heroīna svars ir 1,7277 grami (skatīt attēlu).

Visi aizturētie vīrieši jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu.

Pret 1975.gadā dzimušo vīrieti, pie kura atradās narkotikas, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas – par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu ielā apmērā, ko veikusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pārējiem vīriešiem tika piemērots sods pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 46. panta – par nelikumīgām darbībām ar narkotiskām vielām.

 Attēli:
Avots: Valsts policija | Ilustratīvs attēls: iStock

Saistītās tēmas: heroīnsnarkomāniRīgaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube