Rīgas līcī šodien izcēlies ugunsgrēks uz tankkuģa “Zircon”, aģentūru LETA informēja Krasta apsardzes dienestā.

Ap plkst.11 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no Rīgas ostas Kuģu satiksmes dienesta, ka Rīgas līcī atrodas tankkuģis uz kura ir izcēlies ugunsgrēks, tāpēc nepieciešama palīdzība.

Šobrīd ugunsgrēks tiek kontrolēts, taču Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties norīkojis krasta apsardzes kuģi “Klints” un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopteru MI-17 doties uz notikuma vietu, veikt novērošanu un nepieciešamības gadījumā veikt cilvēku evakuāciju.

Vienlaikus Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs pieprasījis Rīgas brīvostas flotei uz notikuma vietu nosūtīt velkoni, uz kura tiks izvietotas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības ugunsdzēšanas atbalsta sniegšanai.

Internetā pieejamā kuģu tiešsaistes karte liecina, ka kuģis “Zircon” būvēts 1993.gadā, peld zem Latvijas karoga un mājas osta tam ir Rīga. Kuģis šobrīd atrodas iepretim Bērzciemam un Engurei.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA pagaidām informāciju par nosūtītajiem spēkiem nesniedza, jo šajā gadījumā to drīkst darīt Krasta apsardzes dienests.

Ilustratīvs attēls: iStock

youtube icon
Abonēt youtube