Šovakar Ukrainas galvaspilsētā Kijevā norisināsies Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls.

Atbilstoši informācijai LTV mājaslapā, Eirovīzijas pusfināla tiešraidi kanālā LTV1 varēs vērot no plkst.22.

Otrdien Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā ar 18.kārtas numuru uzstājās Latviju pārstāvošā grupa “Triana Park” ar dziesmu “Line”, tomēr tā neiekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

Kopumā no 18 valstu pārstāvjiem otrdien finālā iekļuva desmit – Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra un Beļģija.

Kā ziņots, ceturtdien notikušajā otrajā pusfinālā neiekļuva nedz Igaunija, nedz Lietuva.

Lietuvu starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja grupa “Fusedmarc” ar dziesmu “Rain of Revolution” (“Revolūcijas lietus”), bet Igauniju – Koits Tome un Laura Peldvere ar dziesmu “Verona”. Latviju konkursā pārstāvēja grupa “Triana Park” ar dziesmu “Line”.

Otrajā pusfinālā ceturtdien ceļazīmi uz finālu izcīnīja Austrija, Bulgārija, Baltkrievija, Dānija, Horvātija, Izraēla, Nīderlande, Norvēģija, Rumānija un Ungārija.

Savukārt no pirmā pusfināla sestdien uz Eirovīzijas fināla skatuves kāps Armēnijas, Austrālijas, Azerbaidžānas, Beļģijas, Grieķijas, Kipras, Moldovas, Polijas, Portugāles un Zviedrijas pārstāvji.

Tāpat finālā piedalīsies piecas pastāvīgās konkursa dalībnieces – Francija, Itālija, Lielbritānija, Spānija un Vācija -, kas ir konkursa rīkotājas rīkotāja Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU) dibinātājas, kā arī pagājušā gada uzvarētāja un šā gada konkursa organizētāja Ukraina.

Kā ziņots, Latvijas Eirovīzijas delegācija ar grupu “Triana Park” 30.aprīlī devās uz Ukrainas galvaspilsētu Kijevu, kurā šogad norisinās Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Abus Eirovīzijas pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1, savukārt mūziķu gaitām Kijevā iespējams sekot līdzi mājaslapā “www.eirovizija.lv”.

Konkurss šogad notiek Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja Džamala no Ukrainas.

Foto: Andres Putting

Saistītās tēmas: Dziesmu konkurssEirovīzijaKijeva

youtube icon
Abonēt youtube