Šodien Stacijas laukumā no plkst.10 līdz 13 notiks pasākums “Latvijas ekspresis simtgadei”, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

No 26.maija līdz 28.maijam cauri visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem ceļādevās speciāls vilciena reiss “Latvijas ekspresis simtgadei” ar vairāk nekā 180 pasažieriem – dziedātājiem un dejotājiem. Gaidot XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus un Latvijas valsts simtgadi, īpašais vilciens piestāja 12 Latvijas vietās un dzelzceļa staciju laukumos, kur kori “Balsis”, “Monēta” un “Rīga”, deju ansambļi “Ačkups”, “Auda”, “Dardedze” un vietējie mākslinieki trijās dienās sniedza 12 koncertus, kurus iedzīvotāji varēja apmeklēt bez maksas.

Vilciens savu maršrutu sāka Latgalē – Indras stacijā.

Pasākumā Rīgā piedalīsies galvaspilsētas kori, Tautas deju ansambļi un kolektīvi, kas koncerta programmā idejiski atspoguļos atziņu, ka “visi ceļi ved uz Rīgu”. Galvaspilsētas mūziķi un dejotāji sagaidīs “Latvijas simtgades ekspreša” braucējus, lai kopīgi muzicētu, dziedātu un dejotu.

Stacijas laukumā iedzīvotāji varēs dzirdēt pūtēju orķestra atskaņoto un koru izpildīto mūziku, kā arī vērot latviešu skatuviskās dejas. Būs arī iespēja redzēt kolektīvu sadancošanos un iesaistīties sadziedāšanā, kurā skanēs maestro Raimonda Paula dziesmas. Kopumā pasākumā piedalīsies ap 400 dziedātāju, dejotāju un mūziķu.

Koncerta apmeklētājus priecēs Jauniešu pūtēju orķestris “Auseklītis”, Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris “Aura”, LU jauktais koris “Juventus”, LU Tautas deju ansamblis “Dancis”, Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” deju kolektīvs “Rēvele” un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas deju ansamblis “Pērle”. Pasākumu vadīs aktieris Gints Grāvelis.

lv100.lv

 


 

Saistītās tēmas: Latvijas simtgadepasākumsStacijas laukums

youtube icon
Abonēt youtube