Otrdien, 9. maija vakarā Kijevā noslēdzās starptautiskā dziesmu konkursa “Eirovīzija 2017”  pirmais pusfināls, kurā par tiesībām iekļūt finālā cīnījās arī Latvijas pārstāvji – grupa “Triānas parks” ar dziesmu “Line”. Mūsējiem “triāņiem”  diemžēl cīņa ir beigusies

 

Latvijas pārstāvji šajā konkursā nenoliedzami bija vieni no spilgtākajiem, pateicoties grupas solistes Agneses Rakovskas hameleona spējām nemitīgi mainīt savu vizuālo tēlu. Daudzi ļoti atzinīgi novērtēja arī mūsējo sniegumu uz skatuves. Pirmkārt, Latvija šogad trāpījusi pārliecinoši spēcīgākajā pusfinālā. Un starp konkurentiem astoņi tiek minēti starp bukmeikeru top 10 abu pusfinālu favorītiem. Otrkārt, Latvijai īsti neveicās ar pusfināla kompanjoniem. Saskaņā ar konkursa noteikumiem par pirmā pusfināla dalībniekiem varēja balsot tikai pirmā pusfināla dalībvalstis, kā arī Itālija, Spānija un Lielbritānija.  Acīmredzot kaimiņu būšana aizvien ir ļoti svarīgs šī konkursa faktors, kas mums šoreiz nebija labvēlīgs.

Atgādinām, ka Latvijas dalībnieki – muzikālā apvienība “Triānas Parks” uzstājās ar pēdējo kārtas numuru, un pusfinālā viņiem bija jākonkurē ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

 

Finālā tika: Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra un Beļģija.

Saistītās tēmas: Eirovīzija 2017PusfinālsRezultātiTriānas parks

youtube icon
Abonēt youtube