Muzeju nakts noskaņās Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 20. maija vakarā piedāvā Vēstures nakti Zoodārzā. Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs šoruden svinēs savu 105. dzimšanas dienu. Garajos darbības gados ir piedzīvoti daudzi uzplaukuma periodi. Protams, arī krīzes nav gājušas secen, taču kopīgiem spēkiem tās visas ir pārvarētas.

Vēstures naktī Zoodārzā piedāvā ieskatīties senākos laikos izdotajos dārza izdevumos un aplūkot zooloģiskā dārza savulaik izveidotos plakātus. Tie izvietoti Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā, kas atrodas kādreizējā restorāna telpās. Par tā laika spozmi liecina masīvā lustra, kamīns zāles stūrī, kā arī ēkas arhitektūra.

Bez tam apmeklētāji pie kases var saņemt īpašu zoodārza vēsturiskām vietām veltītu plānu/ darba lapu, kuru pareizi izpildot varēs saņemt suvenīru no Rīgas Zoodārza.

Nīlzirgu mājā izvietota kaulam veltīta izstāde “Osteo stāsti Zoodārzā”.

20. maija vakarā Zoodārza vārti apmeklētājiem būs atvērti līdz plkst. 22.00, ekspozīcijas – līdz plkst. 23.00, bet klejot pa zooloģiskā dārza takām drīkstēs līdz plkst. 23.30. Sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, pērkot ieejas biļeti no plkst. 18.00-22.00 un izmantojot īpašo 1188 kuponu, ieejas maksai būs 50% atlaide no pamatcenas. Par kuponiem skatīt Šeit.

Saistītās tēmas: DzīvniekiMuzeju naktsVēstureZooloģiskais dārzs

youtube icon
Abonēt youtube