Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Muitas policija, veicot kratīšanu kāda uzņēmuma teritorijā Salaspilī, atklājusi lielu daudzumu nelegāli glabāta šķidruma, iespējams, spirtu.

Apsekojot kādu uzņēmumu Salaspils novadā, VID Muitas policijai pamanīja aizdomīgu kravas automašīnas SCANIA, taču autovadītāja atrašanās vieta nebija zināma. Tika pieprasīta un operatīvi saņemta tiesas atļauja veikt divas kratīšanas – uzņēmumam piederošajā kravas automašīnā SCANIA un automašīnas vadītāja dzīvesvietā.

Pārbaudot kravas auto, VID Muitas policijas darbinieki konstatēja, ka kravas nodalījumā atrodas astoņas 1000 litru  tvertnes, kas piepildītas, visticamāk, ar spirtu.

Veicot kratīšanu kravas automašīnas vadītāja dzīvesvietā, tika atrastas un izņemtas sešas 1 litra tilpuma “Captain Morgan” pudeles  ar brūnas krāsas šķidrumu bez akcīzes markām, 12 pudeles ar degvīnu “Finlandia” bez akcīzes markām, kā arī divpadsmit 1 litra tilpuma pudeles “Bell’s” bez akcīzes markām; kopumā 30 litri ar alkoholiskajiem dzērieniem.

Par šiem pārkāpumiem personai, kas ir arī pārbaudītā uzņēmuma amatpersona, tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Kriminālprocess pēc piekritības tiks nosūtīts Valsts policijai tālākās izmeklēšanas veikšanai.

Saistītās tēmas: KratīšanaMuitaspirts

youtube icon
Abonēt youtube