Aktrise, sieva un māte trīs bērniem dalās savā dzīves filozofijā, kas saistīta ar veselīgu dzīvesveidu, fiziskām aktivitātēm un to, ka netic tik izslavētajām diētām.

Šobrīd 38 gadus vecā aktrise Zoja Saldana redzama uz ekrāniem filmā “Galaktikas sargi 2”, nesen kopā ar māsām Marielu un Sisliju uzsāka savu biznesu un veiksmīgi audzina savus trīs dēlus. Kaut arī ikdienā viņai apkārt valda neiedomājama spriedze, intervijā ar “Shape.com” viņa ir nosvērta un pavisam mierīga. Jāuzslavē šī sieviete, kas skaidri zina, ko vēlas un iet uz saviem mērķiem. Kas viņu uzlādē? Veselīga pārtika, ģimene un vēlme iemiesot dabisko skaistumu dienu no dienas.

Dari to, kas tev patīk

“Starp neskaitāmiem ceļojumiem, fotosesijām un neskaitāmām sanāksmēm, jāteic, ka mans grafiks ir neiedomājami saspringts. Cenšos nodarboties ar sportu trīs reizes nedēļā, taču nepavadu vairāk nekā 30 minūtes ar vienu mašīnu. Ja uzsvaru likšu tikai uz kardiotreniņiem, dienas beigās nespēšu pacelt savas kājas. Ja tajā dienā man ir fotosesija, neesmu strikta ar vingrojumiem, jo tā jau 16 stundas no savas dienas pavadu vienā skriešanā. Ja mana diena solās būt saspringta, mājās veicu intervāla treniņus apmēram 20 minūtes. 30 sekundes skrienu uz vietas, tad pietupieni, vingrojumi ar medicīnas bumbu, līdz paātrinās sirds ritms.”

Kontrolē to, kas kontrolējams, pēc tam  ļauj, lai dzīve iet savu ceļu

“Nevaru regulāri sportot, tādēļ to kompensēju ar veselīgu ēšanu. Vismaz veselīgāk, nekā parasti. Ja ēd veselīgi, lielisks treniņš var būt arī rotaļas ar bērniem, pastaiga pa rajonu vai vienkārši pamperu maiņa.

Foto: Shape.com

Neticu diētām

“Neticu tām dienām, kad it kā drīkstam nedaudz pagrēkot ar ēdienu, tādēļ, ka neticu diētām kā tādām. Cenšos savam ķermenim neko neliegt. Ja vairākas dienas esmu ēdusi salātus un olbaltumvielas, pēc tam kārosies ogļhidrāti. Taču, ja ēdu visu sabalansēti, mazāk domāju par ēdienu, bet vairāk par citām lietām. Visa pamatā ir ēst, lai dzīvotu, nevis dzīvot, lai ēstu.”

Ediena filozofija: vienkārši, svaigi un veselīgi.

“Ja mums ar vīru būtu citādākas profesijas, noteikti mūsu ēšanas paradumi būtu daudz stabilāki. Lielāko savas dzīves daļu pavadīju Dominikānas Republikā. Atceros, kādas bija maltītes, kad tās gatavoja vecmāmiņa. Viņa salasīja zaļumus no dārza un ēdām jūras veltes, kas no rīta atnestas no jūras. Dzīve bija daudz vienkāršāka un veselīgāka. Nav tā, ka man patīk ēst super vieglu pārtiku, man patīk super veselīgi. Man garšo ēdiens, kas ir svaigs. Neēdu pārtiku, kas nākusi no bundžām. Esam sākuši apsvērt domu kļūt par veģetāriešiem; sabiedrībai ir ļoti vardarbīgas, nefunkcionālas un nepareizas attiecības ar to, kā apstrādājam un iegūstam gaļu.”

Zoja uzskata, ka labāk tērēt vairāk naudas veselīgai pārtikai, nekā ekonomēt uz to, kas mūsu ķermenim nemaz nav tik labs. Viņa izvēlas nopirkt melno šokolādi ar godži ogām, nekā piena šokolādi ar neskaitāmiem, nezināmiem taukiem.

“Zinu, kā tas ir dzīvot ar nelieliem ienākumiem, taču mamma vienmēr deva mums lielisku ēdienu, neskatoties uz finansēm. Tādēļ esmu tāda, kāda esmu.”

Veselība pirmajā vietā

“Zinu, ka esmu kļuvusi par garlaicīgu pusdienu biedru, taču labāk esmu tāda, nekā cīnos ar veselības problēmām.”

Zojas ģimene uzturā nelieto neko, kas varētu veicināt iekaisumus, tādēļ nelieto neko, kas satur glutēnu vai pienu.

Foto: Shape.com

Mums visiem ir vajadzīgs asumiņš

“Man un manam vīram (Marko Perego) patīk gatavot. Eju cauri fāzei, kad gatavoju tikai pupiņas un kvinoju. Un mīlu sautējumus. Taču man mīļākā ir Āzijas virtuve.”

Zoja atklāj, ka dievina dažādas garšvielas, dārzeņus un to, kā tas viss kopā garšo. “Pēdējā laikā kopā ar vīru mācāmies pagatavot ēdienu ar dažādām Āzijas virtuves garšvielām, piemēram, kurkumu un ingveru.”

Nav perfektu lietu

“Ja mēs paši spētu sevi radīt tādus, kādi vēlamies būt, mēs visi būtu perfekti. Taču to mēs nespējam, tāpēc, kādēļ par to pārdzīvot? Nekad neesmu gribējusi citādus matus vai ķermeni vai figūru. Nekad nevienu neesmu uzskatījusi par neglītu, līdz brīdim, kad tie atver savas mute un no tiem ārā plūst īsta inde.”

Foto: Shape.com

Saistītās tēmas: Sportsuztursveselīgs dzīvesveidsZoja Saldana

youtube icon
Abonēt youtube