Ceptas siera bumbiņas

Nepieciešamas:

Rīvmaize

2 olas

Mazās mocarella siera bumbiņas

Milti

 

Sakuļam olas bļodiņā, un liekam sierra bumbiņas kārtīgi izpeldēties olu masā no visām pusēm.

Tad ieliekam sieru iepriekš sagatavotā bļodā, kur to jau gaida rīvmaize. Parklājam bumbiņas.

Dziļā pannā ielejam saulespuķu eļļu (nežēlojam) un gaidām, kamēr tā uzkarsīs ( ja ir iespēja, labāk izmantot friteri).

Pārliekam mocarellas bumbiņas uz karstās virsmas un cepam no visām pusēm, kamēr tās kļūst zeltainas.

 

Marinēta mocarella

ochetaizer

 

Nepieciešams:

Mazās mocarella bumbiņas

Ķiploki

10 g bazilika

6 g timiāna

Puse citrona

180 g olīveļļas

3 g kaltēta čili pipara

5 g pipari

2 lauru lapas

5 ml sauss sarkanvīns

 

Eļļu ar smalki sagrieztu ķiploku uzkarsē uz vidēji lielas uguns, kamēr tā sāk vārīties. Jānoņem no uguns un jāatdzesē. Jāpievieno sagrieztas garšvielas un lauru lapa. Pievienot vīnu ( vai etiķi), sarkanos piparus un sāli pēc garšas.

Burkā ielej nedaudz sagatavotas eļļas, pārliek tajā mocarellu un pievieno atlikušo eļļu, aiztaisa. Marinē vismaz dienu ( līdz 2 nedēļām).

 

Cukīni – mocarellas ruletītes

nami-nami

Nepieciešams:

Mocarella bumbiņas

Cukīni

 

Marinādei:

4 ēdamkarotes olīveļļas

2 ēdamkarotes balzamiko etiķa (vai parasts etiķis)

3 ēdamkarotes smalki sagrieztu zaļumu (pēc izvēles)

Sāls un pipari pēc garšas

 

Mazā bļodiņā samaisām olīveļļu, zaļumus, etiķi, sāli un piparus. Pievienojam mocarellu. Ļaujam marinēties 30 minūtes.

Tikmēr ar cukīni smalkās plāksnītēs, kuras jāizmērcē sāļā ūdenī vismaz 2 minūtes, tad notecinām un pārliekam aukstā ūdenī. Notecinām un ierullējam marinētās mocarellas bumbiņas cukīnī.

 

Uzkoda ar mocarellu un baziliku

Nepieciešams:

Mocarella bumbiņas

Čeri tomāti

Svaigs baziliks

Balzamiko etiķis

 

Nav nekā vienkāršāka kā pagatavot šo banālo, bet vienmēr aktuālo uzkodu. Uz zoba bakstāmā uzspraužam čerus tomātus, baziliku un mocarellu. Kompozīcijas noslēgumā pārlejam visu ar balzamiko.

 

 

Uzkoda no čeriem tomātiem un mocarellas

vseretsepti

Nepieciešams:

Mocarella

Čeri tomāti

Jebkāda asā mērce

Svaigs baziliks

 

Nogriežam tomātiem galiņus un atdalām no serdes. Tomātam jāpaliek pietiekami stingram, neņemam ārā pārāk daudz.

Sagriežam sieru mazos gabaliņos un ievietojam tos tomātā. Pa virsu uzlejam nedaudz asās mērces, ko izvēlējāmies, un dekorējam ar bazilika lapiņu.

 

Baklažānu mini pica ar mocarellu

weightwatchers

Nepieciešams:

Baklažāns

Kečups (vai cita mērce pēc izvēles)

Pusotra tējkarote malta ķiploka

Mocarella

Svaigs baziliks

Sasmalcināti sarkanie pipari

 

Uzkarsējam krāsni līdz 220 grādiem.

Sagriežam baklažānus aplīšos un liekam krāsnī uz 10-15 minūtēm. Izvelkam, pagriežam uz otru pusi un ļaujam gatavoties vēl 10 minūtes. Atdzesējam.

Samaisām kečupu ar ķiplokiem, pipariem. Pārklājam katru baklažāna šķēlīti ar mērci un pa virsu pievienojam mocarellu.

Liekam visu atpakaļ krāsnī, kamēr siers sāks kust, apmēram 5 minūtes. Izvelkam mazās baklažāna picas un izdekorējam ar baziliku.

 

 

Uzkoda no mocarellas, tomātiem un garnelēm

8spoon

 

Nepieciešams:

50 g mocarellas

Liela tomāts

1 tējkarote skābā krējuma

Ķiploka daiviņa

Dilles

Mazās garneles

Sāls un pipari pēc garšas

 

Izņemam mocarellu no rosola un pārliekam blenderī, lai sasmalcinātu. Gatavai masai pievienojam krējumu – tieši vienu ēdamkaroti. Liekam klāt sasmalcinātu ķiploku un maisām visu kopā blenderī. Šajā etapā vajadzētu nogaršo pastu, iespējams, jūs vēlēsieties to ar kaut ko papildināt – sāli vai pipariem, piemēram.

Smalcinām dilles un pievienojam masai.

Tomātus sagriežam apļos apmēram 0,5 cm. Pārklājam tos ar mocarellas pastu un nobeidzam visu ar garneles izvietošanu augšgalā.

 

Šampinjoni ar mocarellu

homemadenutrition

 

Nepieciešams:

8-10 lieli šampinjoni

¼ tējkarote granulēta ķiploka

100g mocarella

Svaigi pētersīļi

1-2 ēdamkarotes augu eļļas

Sāls

 

Atdalām sēņu cepurīte no kājiņām. Nedaudz sālām produktu (no abām pusēm), gaidām 10 minūtes.

Sagatavojam pildījumu: sasmalcinām pētersīļus, pievienojam ķiploku un sāli, samaisām (pēc vēlēšanās var pievienot vairāk zaļumu).

Gatavās sēņu cepurītes pārliekam cepamā formā, iepriekš apstrādātā ar eļļu. Katru sēni piepildām ar zaļumu pildījumu un liekam cepeškrāsnī (200 grādi, 8-10 minūtes). Pa to laiku sēnes zaudēs lieko ūdeni.

Izņemam un katrā šampinjonā ievietojam mocarellas gabaliņu, gatavojam vēl 7-9 minūtes.

 

Karsta mocarellas un bazilika uzkoda

returntosundaysupper

Mocarella bumbiņas

1 ola

Svaigs baziliks

Kārtainā mīkla

Olīveļļa

Jūsu iecienītākā tomātu mērce

 

Samaisām olu ar vienu ēdamkaroti ūdens. Sagriežam smalkās plāksnītēs baziliku.

Sagriežam mīklu nelielos kvadrātos, kur vidū ieliekam pusi no mozarella siera bumbiņas un bazilika lapiņu. Pārlokam mīklu un aizlīmējam visas maliņas. Mazo pelmeni apsmērējam ar olu:

Uzkarsējam pannu ar olīveļļu, līdz 350 grādiem (nepārkarsējam). Cepam produktus apmēram minūti no katras puses. Pasniedzam uz galda (labāk uzreiz) ar iecienītāko tomātu mērci

 

 

Kartupeļu – mocarellas pankūkas

Nepieciešams:

900 g kartupeļu

200 g saldētu zaļo zirnīšu

55 g sviesta

120 ml saldā krējuma

Mocarella

Sāls un pipari

Eļļa cepšanai

Liekam vārīties kartupeļus, pēc 15 minūtēm pievienojam zaļos zirnīšus un vāram vel 5 minūtes.

Pievienojam sviestu un saldo krējumu, sāli, piparus, sastampājam. Paņemam nedaudz gatavās masas, izplacinām un centrā ieliekam mocarellu. Paslēpjam to aiz vel vien plāna kartupeļu slāņa.

No abām pusēm pārklājam ar rīvmaizi un cepam uz pannas kā parastās pankūkas.

 

 

 

 


 

Saistītās tēmas: mocarellareceptes

youtube icon
Abonēt youtube