Naktsmītņu īres kompānija Airbnb pagātnē ir aktīvi strādājusi ar saviem pakalpojuma ņēmējiem, lai tie piedāvātu pagaidu mājokli tiem, kuri krīzes un kara dēļ bijuši spiesti atstāt mājas.

Kad 2012. gadā spēcīga vētra radīja plašus bojājumus Amerikas austrumos, tika izveidots Katastrofu likvidēšanas rīks. Jau šogad Airbnb piedāvāja bezmaksas mājokli tiem, kuri piedzīvojuši Trampa aizliegumu ceļot uz Amerikas Savienotajām valstīm musulmaņu reliģijas dēļ. Tagad kompānija ir uzsākusi jaunu kampaņu ar nosaukumu “Atvērtās mājas”. Tā ir platforma, kuras mērķis ir apvienot un vienkāršot humānās palīdzības jomu, lai ļautu cilvēkiem uzņemt bēgļus, evakuētos un citus grūtos brīžos nonākušos cilvēkus pilnīgi par brīvu.

Airbnb ļauj ikvienam pierakstīties uz Atvērtajām mājām un noteikt savus parametrus attiecībā uz to, kādā veidā katrs indivīds vēlas piedalīties (dienu, cilvēku skaits un citi parametri).

Pašlaik jau ir pieejamas 6 000 vietas visā pasaulē, kuras ir gatavas palīdzēt nelaimē nonākušajiem. Airbnb mērķis piecu gadu laikā ir nodrošināt bezmaksas īstermiņa mājokli 100 000 cilvēku, kuriem tas patiešām ir nepieciešams.


Avots: Wired

Saistītās tēmas: AirbnbbēgļiMājokļiuzņemšana

youtube icon
Abonēt youtube