Aprīlī visvairāk lietotais interneta pārlūks Latvijā bija “Chrome“, kurš, lai no Latvijas pievienotos Latvijas interneta vietnēm, lietots 43,8% gadījumu, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma “Gemius” pētījuma “gemiusRanking” dati.

Otrajā vietā bija “Chrome Mobile“, kurš pēc ilgstošas pakaļdzīšanās apsteidzis “Firefox“. “Chrome Mobile” aprīlī lietots 18,9% gadījumu, bet “Firefox” – 16,2% gadījumu. 2017.gada aprīlī 7% gadījumu lietots “WebKit Mobile“, bet 5% gadījumu – “Internet Explorer“.

Savukārt “Microsoft Edge” šogada prīlī lietots 2,3% gadījumu, “Facebook in-app Browser” – 2,1%, “Opera” – 1,6%, bet “Safari” pārlūks aprīlī lietots 1,1% gadījumu.

Pērn aprīlī “Chrome” tika lietots 48,6% gadījumu, “Firefox” – 24,3%, bet “Chrome Mobile” – 5,7% gadījumu.

Chrome” kļuva par populārāko interneta pārlūku Latvijā 2012.gada maijā-jūnijā, apsteidzot līdz tam populārāko “Firefox“, kurš savukārt kļuva par populārāko interneta pārlūku 2008.gadā, apsteidzot “Internet Explorer“.

gemiusRanking” aplūko statistiku par interneta pārlūkiem, kurus izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas interneta vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu, kas attiecas uz “gemiusTraffic” pētījumā iekļautajām interneta vietnēm.

Saistītās tēmas: Chromeinterneta pārlūksLatvija

youtube icon
Abonēt youtube