ASV jaunā administrācija Donalda Trampa prezidentūras pirmajās dienās grasījusies atcelt Krievijai noteiktās sankcijas, tomēr vecās administrācijas pārstāvji un Valsts departamenta līdzstrādnieki tam nav ļāvuši notikt, vēsta tīmekļa medijs “Yahoo News”, atsaucoties uz informētiem avotiem.

Uzreiz pār Baltā nama pārņemšanas jaunā administrācija likusi Valsts departamentam izstrādāt priekšlikumus ekonomisko sankciju atcelšanai un diplomātisko īpašumu atdošanai.

Tomēr daži Valsts departamenta darbinieki, kas šādu lēmumu nav atbalstījuši, vērsušies Kongresā ar lūgumu pieņemt likumu, kas bloķētu iespējamo sankciju atcelšanu.

Bijušais ASV ārlietu resora līdzstrādnieks Dens Fraieds, kurš nodarbojies ar sankciju jautājumiem, pastāstīja, ka tobrīd saņēmis daudz telefonzvanu ar lūgumiem likt šķēršļus jaunās administrācijas centieniem.

Tad viņš lūdzis Kongresu izstrādāt un pieņemt likumprojektu pret sankciju atcelšanu. Jau 7.februārī senatori Bens Kardins un Lindsijs Greiems iesnieguši atbilstošu dokumentu.

Bijušā prezidenta Baraka Obamas asistents Toms Malinovskis apstiprināja, ka Trampa administrācijai bijuši šādi nodomi.

Turklāt Baltais nams plānojis Trampa iespējamo tikšanos ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu.

Kāds pašreizējais Baltā nama līdzstrādnieks apstiprināja, ka ka administrācija tiešām grasījusies pārskatīt ieviestās sankcijas, tomēr tas attiecies ne tikai uz Krieviju, bet arī uz citām valstīm.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.


Attēls: Gage Skidmore

Saistītās tēmas: krievijaSankcijasTramps

youtube icon
Abonēt youtube