Pirmdien Noristaunā, Pensilvānijas štatā, sākās amerikāņu televīzijas zvaigznes Bila Kosbija tiesas prāva par sievietes seksuālu izmantošanu.

Slavenajam komiķim par katru no trīs izvirzītajām apsūdzībām seksuālā izmantošanā notiesājoša sprieduma gadījumā var tikt piespriests pat desmit gadus ilgs cietumsods.

Tiesā, kurā klāt bija arī pats Kosbijs, tika uzklausīta pirmā lieciniece – Kelija Džonsone-, kura paziņoja, ka Kosbijs viņu 1998.gadā sazāļoja un pēc tam seksuāli izmantoja. Prokuratūra norāda, ka tādu pašu metodi viņš izmantoja arī lietā, par ko tiek tiesāts.

Kā jau ziņots, bijusī Filadelfijas Tempļa universitātes basketbola komandas vadītāja Andrea Konstanda apgalvo, ka Kosbijs viņu 2004.gadā sazāļojis un seksuāli izmantojis savā mājā Filadelfijas priekšpilsētā.

2006.gadā Konstanda ar Kosbiju panāca vienošanos par kompensāciju, kurā bija ietverts arī konfidencialitātes līgums, un lieta tika izbeigta. Taču tiesvedība tika no jauna atvērta pagājušogad pēc tam, kad ar līdzīgām apsūdzībām nāca klajā apmēram 60 citas sievietes.

Lieta par Konstandas seksuālu izmantošanu ir vienīgā, kas tiek iztiesāta, jo pārējos gadījumos iestājies noilgums.

Astoņdesmito gadu televīzijas šova “The Cosby Show” aktieris noliedz sieviešu apsūdzības un uzstāj, ka tās ar viņu seksuālās attiecībās stājušās labprātīgi.


Saistītās tēmas: Bils KosbijsSeksuālā uzmākšanāsTiesa

youtube icon
Abonēt youtube