Paverot Berga bazārā esošā restorāna “Andalūzijas Suns” durvis, vēlēšanu naktī uz pirmo brīdi rodas apstulbums. Nebūtu priekšplānā pompozu runu teicis politiķis Mārtiņš Bondars, rastos sajūta, ka netīšām sanācis iemaldīties pašmāju modes nedēļas slēgtajā burziņā. Modes dizainere, modele un pat modes blogeris vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas naktī var piestāvēt tikai politiskajam “smukulītim” Mārtiņam Bondaram.

Kas gan būtu modes burziņš bez tā dēvēta modes blogera Denisa Ševeļova klātbūtnes? Noteikti neizdevies modes pasākums, taču  Latvijas Reģionu Apvienības vēlēšanu rezultātu gaidīšana bija gana saistošs modes burziņš pat Ševeļovam. Principā, trendīgo modes burziņa atmosfēru, neizjauca pat partijas galvas Mārtiņa Bondara runa. Lielākā daļa viesu jau tobrīd bija pamanījušies okupēt galdiņus restorāna ārā terasē, baudot nesteidzīgu dārza ballītes atmosfēru. Jāsaka, ka Bondars bija sarūpējis vienu no bagātīgākajiem ēdienu un dzērienu galdiem. Kaut arī par pašmāju glītāko politiķi dēvētajam Bondaram īsti neizdevās realizēt savu saukli: “Gāzt Nilu!”, viņa partijas rezultāti galvaspilsētā bija vieni no veiksmīgākajiem. Un, nenoliedzami, arī ballīte šeit bija viena no stilīgākajām.

 

Pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos, “Saskaņa”/GKR saņēma 50,85% atbalstu. Tas nozīmē, ka “Saskaņa”/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, “Saskaņa”/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Rīgas domē kopā ar “Saskaņu”/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem – Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un “Latvijas attīstībai” (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 9,24% atbalstu un “Vienotības” ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņemtu deviņus deputātu mandātus, JKP – deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK – sešus mandātus, bet “Vienotība” – četrus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Foto: Jānis Ogle un LETA

 

 

 

youtube icon
Abonēt youtube