Jūnijā uzreiz pēc Līgo svētkiem noslēgsies režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilmas “Puika ar suni ” vasaras posma filmēšana. Portālam RītaKafija.lv šorīt bija iespēja pabūt vienā no beidzamajām filmēšanas lokācijas vietām Vecrīgā esošajā Vecpilsētas ielā, kas uz filmēšanas dienu pārvērtās tā laika tirgus laukumā. Piedāvājam ekskluzīvu reportāžu no filmas tapšanas procesa.

Filma vēsta par unikālā rīdzinieka Žaņa Lipkes dzīvi un notikumiem, kas vācu okupācijas laikā risinājās Rīgā un Lipkes mājā Ķīpsalā. Starp Latvijas personībām, kas no nāves glābuši citus, Žanis Lipke ir visspilgtākais piemērs – aizrautīgs, bezbailīgs avantūrists, kurš, pateicoties savai dabiskajai cilvēcībai, paglāba vairāk nekā pussimts nāvei nolemtu ebreju. Šie Latvijas vēstures traģiskie notikumi līdz šim nav atspoguļoti Latvijas kino, un tā būs pirmā spilgtā liecība par šo Latvijas vēsturei būtisko lappusi, uzsver filmas veidotāji.

Filma “Puika ar suni” ir režisora Dāvja Sīmaņa otrā spēlfilma, kas iecerēta kā vērienīga, precīza vēstures rekonstrukcija. Plānots, ka filma Latvijā uz ekrāniem nonāks 2018. gada rudenī.

Filmas “Puika ar suni” filmēšana tika uzsākta šī gada janvārī, vasaras posmā turpinās filmēšana Kauguros, Jelgavā, Tukumā, Jaunjelgavā un arī vairākās vietās Rīgā.

Filmas operators Andrejs Rudzāts, filmas māksliniece Kristīne Jurjāne, producenti Gints Grūbe un Antra Gaile, filmas scenārija autori Dāvis Sīmanis un Matīss Gricmanis. Filmas stāsts veidots pēc Ineses Zanderes topošās grāmatas motīviem, Žaņa Lipkes lomā aktieris Artūrs Skrastiņš, Johannas Lipkes lomā Ilze Blauberga, viņu dēla Ziga lomā skolnieks Matīss Kipļuks.

Foto: Jānis Ogle

youtube icon
Abonēt youtube