Šie saldējumi uz kociņa izskatās kā īpaši, ekoloģiski un organiski našķi, taču ir gluži pretēji. Viens kodiens šāda “saldējuma” var padarīt tev slimu, jo tie veidoti no piesārņotā Taivānas ūdens un gružiem, kas tajā atrodami.

Šos interesantos “saldējumus” veidojuši trīs dizaina studenti, projektam “Polluted Water Popsicles“, kura mērķis ir veicināt cilvēku zināšanas par ūdens piesārņojumu, kas palielinājies ekonomikas izaugsmes un urbanizācijas rezultātā.

No 10 dažādiem Taivānā pieejamiem ūdensa avotiem tika paņemti paraugi un tie tika pārveidoti sasaldētos, toksiskos “saldējumos”. Šiem “saldējumiem” pat tika izveidoti īpaši iepakojumi, kas atspoguļo projekta būtību un mērķus.

Jāteic, ka piesārņotajā ūdenī gruži un dažādi netīrumi lielā mērā sastāvēja no plastmasas, tieši tādēļ “saldējumos” redzami dažādi plastmasas izstrādājumi, pudeļu korķi, kosmētikas iepakojumi u.c.

Vienkāršs, bet pavisam efektīvs veids, kā mums visiem likt padomāt par to, ko nodarām dabai mums apkārt un kā tas ietekmē mūs.

Varbūt pa saldējumam?

youtube icon
Abonēt youtube