Dziedātāja Laima Vaikule kopā ar pašmāju grupu “Dagamba” viesojās Krievijas populārā raidījumā “Bечерний Ургант”, kurā skatītājus pārsteidza ar muzikālu priekšnesumu “Par pēdējo lapu”. Vaikule šajā šovā uzstājās, dziedot latviski.

 

63 gadus vecā Vaikule šovā tika sagaidīta ar ovācijām un aplausiem. Raidījuma laikā dziedātāja pastāstīja par savu gaidāmo festivālu Jūrmalā. Atklāja, ka viņas māja kļūst par tādu kā mūziķu lokācijas vietu mēģinājumiem. Laima raidījumā paslavēja pašmāju pasaules slavu ieguvušo operas dīvu Kristīni Opolais. Dziedātāja atklāja, ka mūziku klausās tikai tāpēc, lai pasekotu kādas balss modulācijas savās dziesmās izmanto ārzemju zvaigznes. Taču izrādās ikdienas labākā mūzika Vaikulei ir klusums. Dziedātājas viesošanos aktīvi komentēja gan cilvēki no Krievzemes, gan letiņi. Pirmie uzsvēra, cik skaisti un labi izskatās pati Vaikule, savukārt latvieši neslēpa savu sajūsmu, ka Laima Krievijas populārajā šovā uzstājas, dziedot latviešu valodā.

“Mums bija patiess gods uzstāties kopā ar Laimu Vaikuli vienā no populārākajiem televīzijas šoviem Krievijā, kur izmēģinājām ko muzikāli jaunu – savienojot Raimonda Paula dziesmu “Par pēdējo lapu” un Karla Orfa skaņdarbu “O’Fortuna”. Esam īpaši pateicīgi Laimai par to, ka viņa noticēja šai trakajai idejai,” sociālajos tīklos rakstīja grupas “Dagamba” līderis Valters Pūce.

 

youtube icon
Abonēt youtube