Dzīvesbiedra izvēlē iedzīvotāji biežāk dod priekšroku otra izskatam, nevis bagātībai, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad aprīlī jautāti, kādai personai iedzīvotāji vairāk dotu priekšroku, izvēloties vīru/sievu, 44% aptaujāto norādīja, ka dzīvesbiedram jābūt izskatīgam. Ceturtdaļa respondentu atzina, ka viņi raudzītos uz to, vai persona ir bagāta, savukārt vēl 32% iedzīvotāju nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Šī gada rezultāti būtiski neatšķiras no pēdējo pāris gadu aptauju datiem, saglabājoties tendencei dzīvesbiedru pamatā izvēlēties pēc izskata, nevis materiālā nodrošinājuma. Vismazākā uzmanība bagātībai tika pievērsta 2008.gadā, kad 22% aptaujāto atzina bagātību par svarīgu partnera izvēlē. Savukārt izskatu kā galveno kritēriju visbiežāk norādīja 2014.gadā, kad to par primāro noteica 47% iedzīvotāju.

Pirmajā aptaujas veikšanas gadā – 2001.gadā, pēc kā sekoja vairāku gadu šīs aptaujas pārtraukums, iedzīvotāji bijuši visneizlēmīgākie – teju puse jeb 47% toreiz nespēja sniegt konkrētu viedokli, pēc kā vadās, izvēloties dzīvesbiedru. Taču 27% no tiem, kas savu viedokli tomēr izvēlējās sniegt, norādīja, ka viņi dzīvesbiedru izvēlas pēc bagātības. 25% norādīja, ka vīra/sievas izvēlē priekšroka tiek dota skaistiem, nevis bagātiem cilvēkiem.

Foto: iStock 

Saistītās tēmas: AptaujaattiecībasdzīvesbiedrsPētījums

youtube icon
Abonēt youtube