Sešās Latvijas pilsētās – Rīgā, Alūksnē, Rēzeknē, Smiltenē, Saldū un Druvienā – laika posmā no 16. līdz 23. jūnijam norisināsies Jāņu ielīgošanas svinības ar latviešu visu laiku visvairāk skatīto izrādi – Rūdolfa Blaumaņa “Skroderdienas Silmačos”, kam šajā gadā aprit 115 gadu kopš pirmizrādes. Šajā izrādē uz skatuves būs redzami arī vairāki seriāla “UgunsGrēks” personāžu atveidotāji – tostarp Ģirts Ķesteris.

Ar pankūku cepšanu un mielošanos šonedēļ savu ceļu pie skatītājiem uzsāka arī izrādes “Skroderdienas Silmačos” brīvdabas izrāde. Nenoliedzami, jau pirmajā tikšanās reizē ar izrādes faniem un preses pārstāvjiem pie pankūku galda, lielāko uzmanību izpelnījās pašmāju kulta seriāla “UgunsGrēks” bijušie aktieri Ģirts Ķesteris un Regīna Devīte. Devīte, kuru skatītāji iemīlēja seriālā «UgunsGrēks», par godu “Skroderdienām” mainījusi vizuālo tēlu – aktrise kļuvusi par tumšmati, kā arī viņas zilās acis nu ir ogļu melnā krāsā .Prezentācijas pasākumā Devīte gardi mielojās ar pankūkām, pacienājot arī sanākušos viesus.

Izrāde ar Blaumaņa iemīļotajiem tēliem notika tepat Rīgā Brīvdabas muzejā. Taču lielā līgošana nenoliedzami gaidāma 23. jūnija vakarā.  Leģendārā izrāde Līgo svinētājus pulcēs “Silmaču” vietā – Druvienas estrādē. Izrāde sāksies plkst. 20.00, bet no plkst. 18.00 varēs apmeklēt pirmsjāņu gadatirgu.  Grandiozo ielīgošanu “Skroderdienas Silmačos” izspēlēs izcilu aktieru ansamblis no teju visiem profesionālajiem Latvijas teātriem: aktieri Elīna Vāne, Edgars Pujāts, Ģirts Ķesteris, Ieva Puķe, Regīna Devīte, Gints Grāvelis, Imants Strads, Dārta Daneviča, Inese Ramute, Inta Tirole, Kārlis Neimanis un Zigurds Neimanis, kurš ir arī jubilejas izrādes režisors. Lomās iejutīsies arī dziedātāji Ieva Sutuguova un Nikolajs Puzikovs. Katru iestudējumu kuplinās arī vietējie tautas deju un koru kolektīvi, kas ne tikai uzstāsies, bet iesaistīs visus skatītājus kopīgā svētku ielīgošanā. Dažās pilsētās izrādēs pievienosies arī LTV kultūras žurnālists Andrejs Volmārs, kuram būs uzticēta Pindaka loma.

Foto: LETA

 

 

youtube icon
Abonēt youtube