Šodien Latvijā ieradīsies pirmā Kanādas bruņoto spēku 1.mehanizētās brigādes karavīru grupa vairāk nekā 100 cilvēku sastāvā, lai pildītu dienesta pienākumus daudznacionālajā kaujas grupā Ādažos, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Karavīri ieradīsies lidostā “Rīga” ar lidmašīnu CC-150 “Polaris”.

Plānots, ka nākamās nedēļas laikā Latvijā ieradīsies visi Kanādas bruņoto spēku kontingenta karavīri.

Pašlaik Ādažu bāzē atrodas jau vairāk nekā 50 Kanādas karavīru, kas sadarbībā ar latviešiem nodrošina kaujas grupas uzņemšanu.

Šā gada maijā Latvijā jau tika nogādāta Kanādas bruņoto spēku tehnika un ekipējums. Loģistikas un komunikāciju sistēmas, kaujas atbalsta tehnika un vieglās kaujas bruņumašīnas (Light Armoured Vehicles jeb LAV) Kanādas karavīri izmantos, pildot dienesta pienākumus Latvijā.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos ar daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Saistītās tēmas: KanādaKaravīriLatvijaNATO

youtube icon
Abonēt youtube