Dziedātāja Marija Naumova vairākus gadus Latvijā ieradās kā viesis, jo par mājām viņas ģimene sauca Francijas galvaspilsētu Parīzi. Nu sapnis par dzīvošanu romantikas galvaspilsētā ir izsapņots un samtainās balss īpašniece ar abām kājām ir atpakaļ dzimtenē. Sarunā ar portālu RītaKafija.lv dziedātāja norāda, ka lēmums atgriezties nebūt nav bijis saistīts ar bailēm no teroraktiem.

Vienīgā pašmāju dziedātāja, kam līdz šim ir izdevies uzvarēt “Eirovīzijā”, Marija Naumova šogad būs starp dziedātājiem, kas kāps uz skatuves festivālā “Latvijas Pērles”. Viņa neslēpj, ka repertuāra izvēlē ļoti liela nozīme ir tieši dziesmu lirikai. “Noteikti, jo dzeja un mūzika viena otru papildina. Man pašai krievu valodā ir šūpuļdziesma, kas patiesībā bija liela poēma. Man ļoti uzrunāja vārdi, kas tajā rakstīti. Un tikai pēc tam nāca klāt mūzika un melodija. Tagad, kad es šo dziesmu izpildu, cilvēki raud, to dzirdot. Tas viss kopā aizskar dziļu dvēseles stīgu. Noteikti tā ir arī ar dziesmu “Parīzes radio” ar Jāņa Petera vārdiem. Tā kā dziesmu lirikai patiesībā ir ļoti svarīga loma un ir jābūt kam vairāk par la la lā,” sarunā ar RītaKafija.lv stāsta Naumova.

Pieminot Parīzi jāatgādina, ka gandrīz desmit gadus dziedātāja tur mitinājās ar visu ģimeni – vīru Raiti Bullīti un viņa meitu Ramonu. Pirms sešiem gadiem tur pasaulē nāca arī Marijas un Raita dēls Artūrs. Kamēr vīrs veltīja laiku biznesam, Marija Parīzē studēja džezu, aktiermeistarību un apguva afrikāņu dejas, kā arī gatavoja jaunas koncertprogrammas, ar kurām regulāri viesojās Latvijā. Viesošanās periods beidzies un dziedātāja ar abām kājām ir atpakaļ dzimtenē. “Parīze bija mūsu  mājas deviņus gadus. Nu jau gandrīz gadu esam atgriezušies pilnībā atpakaļ. Latvija ir mūsu mājas. Tā ir mana dzimtene un ar ģimeni sapratām, ka laiks ir atgriezties mājās pavisam,” norāda dziedātāja. Dzīve Latvijā ir tikpat jauka, kā pirms aizbraukšanas uz Parīzi, un pa šo periodu dziedātājai nav bijusi nostalģiska vēlme atgriezties Francijā. Mūsu Marija bija viena no tām slavenībām, kas ar savu ierakstu īsi pēc 2015. gada Parīzes teroraktiem saviļņoja daudzu cilvēku sirsniņas. Taču drošības jautājumam ar ieceri atgriezties mājās, gan nav nekāda sakara. “Mēs izlēmām atgriezties mājās jau neilgi pirms šausminošajiem notikumiem, kas sāka skart Eiropu. Tas noteikti nebija iemesls atgriezties. Mēs vienkārši sapratām, ka laiks ir posties atpakaļ uz mājām, nevis bēgām no terora,” strikti norāda Naumova.

Dziedātājai radošo darbu dzimtenē netrūkst un jau šobrīd viens no primārajiem uzdevumiem ir gatavošanās vasaras festivālam “Latvijas pērles”. Kopā ar dzejnieku Jāni Peteru tiek plānots, kādas dziesmas ar viņa dzeju tiks izpildītas uz skatuves. “Pagaidām līdz koncertam ir trīs mēnešu laiks un uztraukums vēl nav sācies, bet jo tuvāk nāk pasākums, jo lielāks uztraukums. Kā reiz teica fantastiskais aktieris Harijs Spanovskis – lampu drudzis ar gadiem kļūst arvien lielāks – tur viņam bija pilnīga taisnība,” nosmejas dziedātāja.

Foto: Jānis Ogle un LETA

 

Saistītās tēmas: EirovīzijaLatvijas pērlesMarie NMarija Naumova

youtube icon
Abonēt youtube