Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes ārsts reanimatologs Viktors Gorovenko Līgo svētku svinību laikā aicina iedzīvotājus precīzi noskaidrot savu atrašanās vietu.

“Kā ar jebkuru citu svētku svinēšanu, ir labi jāsagatavojas. Vajag precīzi noskaidrot, kur jūs dodaties – kas tā ir par pilsētu, rajonu, novadu, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt ātro palīdzību, precīzi pasakot savu atrašanās vietu,” sacīja Gorovenko, norādot, ka iedzīvotāji var izmantot mobilo aplikāciju “eVeselībasPunkts”.

Viņš arī aicina atcerēties par drošību uz ūdens. Līgotājiem jābūt uzmanīgiem peldēšanās laikā un jāzina, kur atrodas iecerētā peldvieta un cik tā ir dziļa.

Gorovenko īpaši uzsvēra bērnu drošību. “Bērni ir ziņkārīgi, un vienmēr cenšas izzināt pasauli. Uguns un ūdens viņus īpaši vilina, un mēs, pieaugušie, esam atbildīgi par to, lai viņi būtu pasargāti,” teica Gorovenko.

Tāpat, lai svinētāji izvairītos no nepatīkamām situācijām, viņš ieteica svinētājiem baudīt tradicionālo šašlika un citu gaļu, ēdot to maziem gabaliem un kārtīgi sakošļājot.

Gorovenko lūdza piedomāt arī par citiem svešiem līgotājiem, jo, redzot saļimušu cilvēku, iedzīvotāju pienākums par to ir ziņot mediķiem.

Galvenokārt, lai pēc iespējas patīkamāk varētu izbaudīt vasaras saulgriežu svinības, viņš aicināja alkoholu lietot samērīgi.

Saistītās tēmas: JāņiLīgo svētkiNMPD

youtube icon
Abonēt youtube