Nodokļu reforma uzlabos cilvēku ar maziem ienākumiem situāciju, aģentūrai LETA norādīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS).

Nodokļu reforma uzlabos apstākļus personām ar nelieliem ienākumiem, ņemot vērā arī minimālās algas un ar nodokli neapliekamā minimuma paaugstināšanu. Tāpat arī progresivitātes noteikšana iedzīvotāju ienākumu nodoklī (IIN) ir solis uz nevienlīdzības mazināšanu, vērsa uzmanību Budžeta komisijas vadītājs.

Reizē Vucāns norādīja, ka pirms nodokļu reformas galīgā varianta sagatavošanas valdībā un likumprojektu nonākšanas Saeimā viņš atturētos sniegt konceptuāli vērtējumu paredzētajām izmaiņām. Budžeta komisijas priekšsēdētājs akcentēja, ka reformas īstenošanai ļoti svarīgi ir iegūt uzņēmēju atbalstu, tāpēc nozīmīga būs 29.jūnijā gaidāmā Nacionālā trīspusējās sadarbības padomes sēde.

Saeima nodokļu reformai nepieciešamo likuma grozījumu skatīšanu varētu noslēgt augusta beigās vai septembra sākumā, pieļāva Vucāns.

Valdība par nodokļu reformas likumprojektu virzīšanu izskatīšanai Saeimā varētu lemt 11.jūlijā, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Jau vēstīts, ka koalīcija vienojusies piedāvāt diferencēt IIN likmes – ienākumiem līdz 20 000 eiro gadā IIN likme būs 20%, no 20 001 eiro līdz 55 000 eiro – 23%, bet virs 55 000 eiro – 31%. Tajā pašā laikā lielo algu saņēmējiem netiks piemērots solidaritātes nodoklis.

 Foto: iStock

Saistītās tēmas: IIN likmesJānis Vucānsnodokļinodokļu reformas

youtube icon
Abonēt youtube