Valmierā, 6. un 7. jūnijā, J.Daliņa stadionā norisinājās Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā piedalījās spēcīgākās ugunsdzēsības sporta komandas no visas Latvijas.

Par Latvijas čempioniem ugunsdzēsības sportā kļuva Vidzemes reģiona brigādes komanda, sīvā cīņā pārspējot 2016.gada čempionus – Kurzemes reģiona brigādes komandu, bet godpilno trešo vietu ieguva – Latgales reģiona brigādes komanda.

Savukārt sieviešu konkurencē, disciplīnā izvēršanās no motorsūkņa, nepārspēta palika Vidzemes reģiona zvanu centra un Vidzemes reģiona brigādes apvienotā komanda, bet otro vietu izcīnīja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komanda, savukārt trešo – Kurzemes reģiona dāmas.

Latvijas čempionāta ugunsdzēsības sportā pieaugušo konkurencē par čempiona titulu cīnījās 11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes, Latgales, Zemgales, Vidzemes reģiona brigādes un Rīgas reģiona pārvaldes, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komandas.

Sacensību otrajā dienā spēkiem mērojās deviņas jauniešu komandas – 37 puiši un 30 meitenes. Kopvērtējumā puišu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Alsungas komanda, otro – Rīgas ISKADA komanda, bet trešo vietu – Naukšēnu-Rūjienas LATAKVA komanda. Meiteņu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Rīgas ISKADA komanda un otro – Naukšēnu-Rūjienas LATAKVA komanda, bet pārējām komandām bija nepilna ieskaite.

Latvijas čempionātā gan pieaugušajiem, gan jauniešiem medaļas tika izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās – 100m šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī, 4x100m ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa.

Pirmās oficiālās sacensības ugunsdzēsības sportā Latvijā notika jau 1937.gadā, bet Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā Valmierā notiek jau kopš 2000.gada un tajā ik gadu starp VUGD struktūrvienībām norisinās spraiga cīņa par medaļām.


Foto: Publicitātes foto

Saistītās tēmas: čempionātsSportsUgunsdzēsība

youtube icon
Abonēt youtube