Pirmajā Jāņu digitālajā gadatirgū, kas interneta vidē notika 20. jūnijā, iegriezušies aptuveni 1000 virtuālo apmeklētāju. Tiem savus darinājumus piedāvāja vairāki desmiti latviešu tautas amatu meistari, sniedzot iespēju iegādāties visdažādākās preces – sākot no koka spineriem, rotām ar latviešu rakstiem līdz pat ķiploku ledenēm un autentiskiem tautastērpiem.

    

Jāņu digitālā gadatirgus dalībniece, vainagu Gaismas ziedi darinātāja Antra Mazika stāsta: “Man ļoti patīk šī gadatirgus ideja – mums kā tirgotājiem tas ir ļoti ērti – nekur nav jābrauc, nav jāmaksā dalības maksa gadatirgū, kura katru gadu tikai ceļas. Turklāt pēdējā laikā šķiet, ka cilvēki uz gadatirgu nāk tikai apskatīties un papriecāties par precēm, nodegustēt ēdienus, taču šeit, digitālajā gadatirgū, cilvēki konkrēti zina, ko viņi meklē, redz atbilstošu piedāvājumu un nopērk.”

 

“Jāņu digitālais gadatirgus bija interesanta, jauna pieredze. Patīkami, ka, piedaloties šādā projektā, varam nebūt “piesieti” vienai konkrētai vietai. Tirgošanās digitālajā vidē liek cilvēkiem sasparoties, neaizņem daudz laiku un nodrošina ērtu iepirkšanos. Šobrīd ļoti daudz kas notiek tieši digitālajā vidē, tur apgrozās daudz cilvēku, un mums ir iespēja sasniegt pircējus arī no tālākiem Latvijas reģioniem un pat ārzemēm,” stāsta digitālā gadatirgus dalībnieks, Ziemeļblāzma pārstāvis Edijs Grants, kurš tirgojās ar unikālu pašu radītu produktu – koka skaliņiem, kas krāso uguns liesmas zili zaļās krāsās.

Pirmais Jāņu digitālais gadatirgus Facebook vidē piedāvāja rokdarbniekiem, rotkaļiem, kokapstrādes meistariem un citiem amatniekiem iespēju vēl pirms Jāņiem sasniegt savus pircējus digitālajā vidē, un ikvienam līgotājam bija iespēja sagatavoties svētkiem jau laicīgi – iegādāties rotas un apģērbus Jāņu naktij, interesantas dāvanas Jāņiem un Līgām, kā arī parūpēties par bagātīgu svētku galdu.

Jāņu digitālais gadatirgus notika Swedbank projekta “Meistars 21. gadsimtā” ietvaros, aicinot Latvijas amatniekiem kļūt par meistariem arī digitālajā vidē. Tāpat, lai pilnveidotu savas digitālās prasmes, vēl līdz 25. jūnijam amatnieki no visas Latvijas var pieteikt savu dalību projektā Meistars 21. gadsimtā. Tajā četrus mēnešus lekcijās un praktiskās nodarbībās pie digitālās prasmes apguvušiem, veiksmīgiem Latvijas uzņēmējiem, sava aroda meistariem, un sociālo tīklu un bankas ekspertiem būs iespēja apgūt saziņai un pārdošanai nepieciešamās digitālās prasmes.

Saistītās tēmas: Jāņu digitālais gadatirgusSwedbank

youtube icon
Abonēt youtube