Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un RSU Sarkanā Krusta koledža šodien sākusi elektronisko pieteikšanos studijām, aģentūru LETA informēja universitātē.

No šodienas reflektanti var reģistrēties elektroniskās pieteikšanās sistēmā “uznemsana.rsu.lv”. Nākamajā studiju gadā RSU plāno uzņemt studentus teju 1000 budžeta vietās, kā arī aptuveni tikpat daudz maksas studētgribētāju. RSU deviņās fakultātēs iespējams apgūt 66 studiju programmas.

Bakalaura studiju programmām elektroniskie pieteikumi tiek gaidīti no 1.jūnija līdz 11.jūlijam, maģistrantūras studijām – no 1.jūnija līdz 11.augustam, bet doktorantūras studijām – no 1.jūlija līdz 18.augustam.

Dokumentu pieņemšana klātienē bakalaura studiju programmām notiks no 3.jūlija līdz 11.jūlijam, maģistra studiju programmām no 3.jūlija līdz 11.augustam un doktorantūras studiju programmām no 24.jūlija līdz 18.augustam. Elektroniskā pieteikšanās neatbrīvo studentu no dokumentu iesniegšanas klātienē, tomēr tā ievērojami ietaupa topošā studenta laiku, jo uz vietas augstskolā nepieciešams veikt vien datu pārbaudi. Reģistrējoties elektroniski, reflektantiem ir arī zemāka reģistrācijas maksa, nekā piesakoties klātienē.

RSU topošajiem studentiem šogad piedāvās jaunas studiju programmas visos studiju līmeņos. Patlaban licencēšanas procesā ir profesionāla bakalaura studiju programma “Policijas darbs”, maģistrantūras līmenī angļu valodā tiks īstenota programma “Starptautiskā pārvaldība un diplomātija”, kas paātrinātā kārtībā trīs semestru laikā ļaus iegūt padziļinātas zināšanas par starptautiskajām attiecībām, savukārt doktorantūras līmenī piedāvāsim divas jaunas studiju programmas – “Psiholoģija” un “Vadībzinātne”.

Augstskola strādājusi pie uzlabojumiem arī infrastruktūras ziņā. Nupat topošajiem mediķiem un viņu mācībspēkiem atklāts studiju centrs Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Turpinās investīcijas RSU studiju bāzēs, institūtos un laboratorijās visā Latvijā. Esošie un topošie studenti būs vistiešākie ieguvēji no tāda veida investīcijām kā anatomikuma remontdarbi vai jaunu tehnoloģiju iegāde, piemēram, Zobārstniecības fakultātes pirmsklīniskajā apmācībā ieviestās videokameras, kas topošajiem stomatologiem ļauj ātrāk un izcilāk apgūt nepieciešamās profesionālās iemaņas. Nākamajā akadēmiskajā gadā RSU studenti sāks apdzīvot jauno dienesta viesnīcu.

Patlaban RSU ir akreditētas visas 66 studiju programmas, kuras apgūst ne vien Latvijas, bet vēl 49 citu valstu studenti. RSU apjomīgākais studiju virziens – Veselības aprūpe, kurā tiek īstenotas 30 studiju programmas medicīnas, farmācijas, sabiedrības veselības, rehabilitācijas, zobārstniecības jomās – nupat saņēmis akreditāciju līdz 2023.gadam.

Foto: RSU

youtube icon
Abonēt youtube